Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

X. Jubileumi Kárpátaljai Tudományos Diákköri Konferencia

A „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolával és az Országos Tudományos Diákköri Tanács TDK Határok nélkül (HTDK) programjával együttműködve, a Bethlen Gábor Alap és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő támogatásával meghirdeti A X. JUBILEUMI KÁRPÁTALJAI TUDOMÁNYOS DIÁKKÖRI KONFERENCIÁT

 

A KONFERENCIA IDŐPONTJA ÉS HELYSZÍNE:

2016. május 20., II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola, Beregszász

 

A KONFERENCIA CÉLJA:

A KTDK konferenciasorozat eredeti célja, a kárpátaljai felsőoktatásban tanulók magyar nyelvű szakmai önképzésének és kapcsolatépítésének ösztönzése, a jelen, jubileumi konferencián kibővül:

a X. jubileumi KTDK-t olyan, Kárpát-medencei hatókörű tudományos-művészeti hallgatói fórumként szervezzük, amely segíti e teljes régióban az egyetemista-főiskolás fiatal kutatók és befogadó műhelyeik között új tudományos és emberi kapcsolatok megteremtését, a már létező kapcsolatok elmélyítését.

 

ÁLTALÁNOS RÉSZVÉTELI FELTÉTELEK:

A jubileumi konferenciára a Kárpát-medence minden felsőoktatási intézményének osztatlan, alap- és mesterképzésben résztvevő hallgatója nevezhet pályamunkát.

Nevezni önképzési céllal készült diáktudományos tevékenységet dokumentáló pályamunkával lehet, amibe beleértendők az alapszakos diplomamunkák is.

A konferencia nyelve a magyar.Kivételt jelentenek az idegen nyelvű filológiai témájú munkák, amelyek a célnyelven is bemutathatók.

A konferencia a kárpátaljai felsőoktatásban résztvevők számára a XXXIII. OTDK-ra delegáló első fordulós (intézményi) konferencia is.

A Szervezőbizottság kéri a pályázókat, hogy a pályamű és az összefoglaló elkészítésénél tartsák be az Országos Tudományos Diákköri Konferencia megfelelő szekciójának formai követelményeit, melyek a http://otdt.hu/media/uploads/harmasmelleklet.pdf oldalon találhatók meg.

 

A NEVEZÉS:

A konferenciára nevezni a nevezési lap kitöltésével és beküldésével lehet.

A nevezési laphoz csatolni kell elektronikus formában a bemutatásra szánt pályamunka összefoglalóját, a munka eredetiségét (plágium kizárását) igazoló becsületbeli nyilatkozatot, valamint az összes szerző hallgatói jogviszonyát igazoló dokumentumot.

A nevezési lap letölthető a www.kmf.uz.ua és a www.genius-ja.uz.ua oldalakról, vagy személyesen igényelhető a „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány Agora Információs Központjában.

A nevezési dokumentumokat legkésőbb2016. március 17-ig várjuk az agora@kmf.uz.ua címre.

 

A PÁLYAMUNKA BEKÜLDÉSE:

A bemutatásra szánt pályamunkát (dolgozat) kizárólagelektronikus formában legkésőbb 2016. április 10-ig lehet elküldeni az agora@kmf.uz.ua címre.

A határidő után érkezett pályamunkák szakmai bíráltatására és bemutatására nincs mód.

 

A PÁLYAMUNKÁK SZAKMAI BÍRÁLATA:

Minden benyújtott pályamunka szakértői bírálatokat kap.

A bíráló szakértők és a konferencia zsűritagjainak felkérése az Országos Tudományos Diákköri Tanács TDK Határok Nélkül (HTDK) programjának szakmai segítségével történik.

A pályázók az elkészült szakmai bírálatokat azok elkészülésével párhuzamosan, folyamatosan, de legkésőbb a konferencia előtt egy héttel megkapják.

A pályamunkákat három opponens értékeli. A pályamunka akkor mutatható be, ha legalább két opponens előadásra javasolja.

A pályamunka és az előadás értékelési szempontjai megtekinthetőek a www.kmf.uz.ua és a www.genius-ja.uz.ua honlapokon.

 

RÉSZVÉTEL A KONFERENCIÁN:

A konferencián résztvevő előadók számára nevezési, regisztrációs díj nincs, a szállást és étkezést a szervezők biztosítják.

 

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ AZ ALÁBBI ELÉRHETŐSÉGEKEN KAPHATÓ:

Váradi Natália

„GENIUS” Jótékonysági Alapítvány, 90202 Beregszász, Kossuth tér 6., Ukrajna

tel.: + 380-31-41-23-462

e-mail: agora@kmf.uz.ua

honlap: www.genius-ja.uz.ua

Eseménynaptár

2019. május

KeSzCsSzVa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031