Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

XIII. Csíkszeredai Nyílt Esettanulmány Verseny

A Bölöni Farkas Sándor Szakkollégium és a Sapientia EMTE Gazdaság- és Humántudományok Kar közösen szervezte meg a XIII. Csíkszeredai Nyílt Esettanulmány Versenyt.

Az esettanulmány módszer gyakorlata régóta alkalmazott a nyugati oktatásban, és a közgazdaságtan, üzleti és jogoktatásban a hazánk felsőoktatásában is gyakran használják. Levonhatjuk a következtetést, hogy nagysikerű, sok új tudást adó rendezvényt sikerült megszervezni az OTP Bank főtámogatásával és a Bocskor pékség valamint Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa segítségével.

Az idei versenyen a megszokottól eltérően nem egy helyi vállalat döntési helyzetére kellett megoldást kidolgozzanak a csapatok, hanem egy banki, hitelkonstrukciós témát boncolgató fiktív esetet kellett megoldaniuk. A tanulást elősegíti, hogy a verseny során elvégzett munkájukról vállalati szakemberektől, vezetőktől kapnak visszajelzést a résztvevők, hisz a verseny zsűrije vállalati szakemberekből és egyetemi oktatókból áll össze. A versenyre a következő egyetemekről jelentkeztek csapatok: Budapesti Corvinus Egyetem, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Széchenyi István Egyetem, Pécsi Tudományegyetem, Eötvös Lóránd Tudományegyetem, Sapientia EMTE. 
 

A versenyző csapatok két szekcióban (mesterképzés és alapképzés) mutatták be megoldásaikat a vállalatvezetőkből, mesteris hallgatókból és egyetemi oktatókból álló zsűri előtt.

A zsűri döntése alapján a következő díjazás született:

Mesteri szekció
I. díj – New Generation – Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
II. díj – Insight – Pécsi Tudományegyetem
III. díj – ELTEcon – Eötvös Lóránd Tudományegyetem 

Alapképzési szekció
I. díj – Neo Consulting – Pécsi Tudományegyetem 
II. díj – Team Grabowsky – Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
III. díj – Karvaly Zbt – Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
 

Eseménynaptár

2020. július

KeSzCsSzVa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031