Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

XVI. Erdélyi Tudományos Diákköri Konferencia díjazottjai

Május 26-án, vasárnap a díjátadó gálával lezárult a XVI. Erdélyi Tudományos Diákköri Konferencia.

Az ünnepség a ContemporARTis Transylvaniae koncertjével kezdődött, majd a köszöntő beszédek következtek.Vetési Imola, az ETDK főszervezője, Szabó Árpád Töhötöm, a KMEI elnöke, Rés Konrád, a KMDSZ elnöke, Weiszburg Tamás, az Országos Tudományos Diákköri Tanács alelnöke, majd Soós Anna, a BBTE Magyar tagozatért felelős rektorhelyettese üdvözölte az egybegyülteket. 

Az első díjakat a Kolozsvári Magyar Egyetemi Intézet ajánlotta fel. Az első, második és harmadik díjak esetében minden szekció azonos nagyságú díjalappal rendelkezett, így ha több tudományos munkát is díjaztak, akkor egyenlő arányban osztották el köztük a  300 lejes, 200 lejes, illetve 100 lejes összeget. A második díjakat a Romániai Magyar Demokrata Szövetség Főtitkársága, a harmadik díjakat pedig az Iskola Alapítvány ajánlotta fel. Az első, második és harmadik helyezettek ETDK válltáskát is kaptak ajándékba a KMDSZ jóvoltából. A díjazottak könyvet kaptak ajándékba, amelyet az Evangéliumi Kiadó, Pro Hungaris Alapítvány és a Kőhalmi Református Egyházközség ajánlott fel. 

Emellett az Erdélyi Vándoregyetem szervezője, az Ergo Egyesület minden első helyezettnek ingyenes részvételt biztosít az idei Vándoregyetemre. 

A díjazottak listája elérhető innen.

Oláh-Gál Boróka, karunk diákja is részt vett a rendezvényen, ahol a marketing szekcióban harmadik helyezést ért el. Dolgozatának címe Mennyit ér egy műalkotás? Árképzés a képzőművészetben, témavezetője Dr. Lázár Ede volt. 

Ezzel a helyezéssel a XXXII. OTDK-ra részvételi jogot szerzett.

Gratulálunk neki!


 

Eseménynaptár

2019. június

KeSzCsSzVa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930