Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Záró konferencia és partnertalálkozó Muraszombaton

- a KeySkills4EUHotelStaff projekt a végéhez közeledik -

A Sapientia EMTE Csíkszeredai Karának Humántudományok Tanszéke 2014 áprilisában kapott meghívást a KeySkills4EUHotelStaff nevű Erasmus+ nemzetközi partnerségi projektbe.Horvátország (a projekt koordinátora) mellett Szlovénia, Olaszország, Lettország, Nagy Britannia és Románia voltak a partnerek, ez utóbbit a Sapientia Csíkszeredai Kara Humántudományok Tanszékének néhány oktatója képviselte.

Azóta két év telt el. A projektzáró rendezvényére 2016. június 15-17. között került sor a szlovéniai Muraszombaton (mai nevén Murska Sobota). Mint már korábban beszámoltunk róla, a projekt célja elsősorban a turizmusban, szállodaiparban és vendéglátás területén dolgozók idegen nyelvi kompetenciájának fejlesztése. A projekt „termékei” között szerepel egy, a turizmusban és vendéglátásban dolgozó munkaadók és munkavállalók, illetve e szakterület diákjai számára kidolgozott interaktív online tananyag, mely két szintből áll:egyrészt egy 12 európai nyelven (köztük magyarul és románul) elkészített A2/B1-es alapszintű, nyelvi kompetenciát fejlesztő részből, valamint egy B2/C1 haladó szintű angol nyelvű részből. A projekt egy másik „terméke” egy okostelefon applikáció turizmus és szállodaipar témakörben hasonlóan 12 nyelven. Projektünk további eredménye három, különböző helyszíneket bemutató interaktív térkép, melyek szintén 12 nyelven érhetők el, és ugyancsak a nyelvtanulást segítik elő.

A korábbi partnertalálkozókra a partnerintézményekben került sor: a horvátországi Dubrovnikban, a romániai Csíkszeredában, a lettországi Rigában, és az olaszországi Genovában. A projektzáró konferenciájának és utolsó találkozójának kedves szlovén kisváros, Muraszombat adott otthont, ahol a Sapientia Humán Tanszékét Ajtony Zsuzsanna és Dégi Zsuzsanna képviselte, akiket a turisztikai ágazatot képviselő partner, a Beautiful Hargita című népszerű blog (www.beautifulhargita.com) írója, Kocsis Erika is elkísért. A záró konferencián nemcsak a projekt termékeit mutattuk be népes szakmai érdeklődők előtt, de a partnerországok turizmusának képviselői is elmondták, miben segítheti őket ez a projekt.

A partnertalálkozón a projektzáró feladatait beszéltük meg. A tartalmas megbeszéléseket kulináris élvezetek (sonka- és borkóstolás), valamint a dobronaki gyönyörű orchidea farm meglátogatása tették gazdagabbá.  Reméljük, a sikeres projekt egy újabb pályázat révén folytatódhat.

Dr. Ajtony Zsuzsanna

projekt koordinátor 

Eseménynaptár

2019. május

KeSzCsSzVa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031