Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Zoomoltunk Tusványoson

2016. július 20-23. között részt vettünk az idei szabadegyetemen Tusnádfürdőn. A Csíkszeredai Kar különböző előadásokkal és foglalkozásokkal készült az érdeklődőknek. Oktatóinknak és hallatóinknak ezúton is köszönjük a részvételt és a tartalmas programokat!

A csíkszeredai napon, azaz 2016. július 20-án, szerdán az Eötvös Lóránd Tudományegyetem nyári egyeteme mutatkozott be, majd kialakult egy rövid beszélgetés az előadás végén. 

13 órától Dr. Tapodi Zsuzsa, egyetemi docens előadásában azt boncolgatta, hogy van-e létjogosultsága manapság az irodalomnak, ugyanakkor kíváncsiak voltunk, hogy az előadó szerint is van irodalom a Harry Potteren túl is? Az előadásból kiderült, hogy melyek a mai bestsellerek, miket olvasnak a mai generációk.

Dr. Tapodi Zsuzsa, egyetemi docens

14 órától Tánczos Levente-József vette át a stafétát, hogy el mondja, hogyan tudjuk megteremteni jövőnk 80%-át pénzünk 20%-ából. Pénzügyi tippeket hallgathattunk meg, ugyanakkor megtanulhattunk néhány jó módszert, hogy miként kezeljük jól pénzügyeinket.

Tánczos Levente-József, egyetemi tanársegéd

15 órától folytatódtak a tudománynépszerűsítő előadások, így Dr. Telegdy Balázs ismertette velünk a hálózattudomány rejtelmeit. Mindennapjaink részévé válnak a hálózatok, hiszen mindannyian számos hálózatnak vagyunk a részei, legyen ez a baráti kapcsolatok hálója, a rokoni szálak, vagy akár az internet számos felhasználási formája. 

Dr. Telegdy Balázs, egyetemi tanársegéd

16 órától laborkukackodáson vettünk részt, hiszen Dr. Mara Gyöngyvér és Dr. Albert Csilla oktatók, valamint az egyetem mérnök hallgatóinak segítségével érdekes és látványos kísérleteket láthattak az érdeklődők. Láthattuk a gumimaci tűzhalálát, megismerkedhettünk a szárazjéggel, vulkánkitörést szimuláltunk és robbantottunk is.

Dr. Mara Gyöngyvér és Dr. Albert Csilla oktatók, valamint az egyetem mérnök hallgatói

17 órától egyetemünk hallgatója, a Hallgatói Önkormányzat elnöke, András Előd stand-up előadásával zártuk a napot, Előd aktuális poénokkal szórakoztatta a lelkes közönséget.

András Előd

A napi állandó foglalkozásunk a #gifmaker tevékenység volt, az érdeklődők stúdió környezetben próbálhatták ki, hogyan is készül a gif, ezt a foglalkozást Köllő Ildikó vezette le.

Köllő Ildikó, készülnek a gifek

2016. július 21-én, csütörtökön is tartottak előadásokat a csíkszeredai oktatók, így 15 órától divatok és dresszkódok témában hallgathattuk meg, hogy melyek azok a trendek, amelyeket követünk, vagy épp elutasítunk. Dr. Nistor Laura, egyetemi docens, a divathoz való viszonyulásunkat ismertette egy szociológus szemszögéből. Dr. Bakó Rózália, egyetemi docens, pedig az illik-nem illik kérdéseket tisztázta, dresszkódokról beszélt, hogy mikor mit és hová vegyünk fel. Dr. Bálint Blanka, egyetemi adjunktus, az előadások sorát egy cipőteszttel fejezte be.

Dr. Nistor Laura, egyetemi docens

Dr. Bakó Rózália, egyetemi docens

2016. július 22-én, pénteken Dr. Bálint Blanka, egyetemi adjunktus, arra volt kíváncsi, hogy a cipőkből megtudjuk-e mondani, hogy a viselője milyen személyiség. Az Itt a cipőm, mondd meg, ki vagyok! foglalkozáson a résztvevők megpróbálták kitalálni, hogy milyen személyek, milyen cipőket hordanak. Egy rövid időre mindenki egy HR szakértő szerepébe bújhatott.

Dr. Bálint Blanka, egyetemi adjunktus

A Sóvidék TV is meglátogatott bennünket, itt egy rövid összeállítás:

 

További fotók ITT megtekinthetők!

(fotókat készítette Kilyén Zsolt és Vizi Rebeka)

Köszönjük a résztvevőknek, hogy ilyen nagy számban érdeklődtek programjaink iránt.

Találkozunk jövőre is!

Eseménynaptár

2020. június

KeSzCsSzVa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930