Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal /

Hallgatói Önkormányzat (HÖK)

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Csíkszeredai Karának Hallgatói Önkormányzata 2002 óta működik, mint az intézmény egyik legfontosabb öntevékeny köre.A szervezet 2005-ig főként az egyetemi hallgatók érdekképviseletével, valamint több kisebb-nagyobb rendezvény lebonyolításával foglalkozott. Ekkor alakult meg jogi személye, továbbá 2005-től felerősödött a közösségformáló és közösségi érdekeket képviselő szerepe. Ma már szinte elképzelhetetlen a csíkszeredai kampusz Hallgató Önkormányzat nélkül. A Hallgatói Önkormányzat legfontosabb célja és küldetése a hallgatók érdekeinek érvényesítése és képviselete az egyetem fontosabb döntéshozó testületei előtt, mint például a Helyi Koordinációs Tanács, Kari Tanács, Szenátus. Ez pontosabban azt jelenti, hogy a HÖK részt vesz az egyetem működését szabályozó döntések meghozatalában és ellenezheti őket, amennyiben teljes mértékben nem ért egyet velük.

Egy másik fontos szerepe a HÖK-nek, hogy kapcsolatokat alakít ki és ápolja azokat. Hogy kivel és mivel? Más hallgatói, ifjúsági, civil és felsőoktatásban tevékenykedő szervezetekkel. Ugyanakkor fontos célja kialakítania lényeges kapcsolatokat a helyi és környékbeli sajtóval, mivel ezeken keresztül tudja megfelelően népszerűsíteni tevékenységét és rendezvényeit.

A HÖK-nek továbbá feladata az éves eseménynaptár megszerkesztése, és az abban szereplő tanulmányi, kulturális, sport és szórakoztató jellegű rendezvények megszervezése és színvonalának biztosítása.

A HÖK évente körülbelül 100-110 rendezvényt szervez meg helyszíni, illetve városi szinten. Ezek közül a nevesebb rendezvények a TDK (Tudományos Diákköri Konferencia), TTK (Tudományos Tanárköri Konferencia), Jégkarnevál, Egyetemi Diáknapok (melynek része a csapatportya, a Haladjunk Együtt és a Sapparádé), gólyatábor, gólyabál, KEK (Kárpát-medencei Egyetemek Kupája, Csíkszered). De helyet kapnak a kisebb rendezvények is, mint a Játék Estek, PC Estek, Karaoke Estek, Fimmaratonok, Tudományos előadások, borkóstolók, a különböző tematikus bulik (Mérnökis Buli, Mikulás Buli, HalloweenParty, PR Party, RetroParty) és bálok (évnyitó bál, farsangi bál, évzáróbál stb.).


A csíkszeredai Hallgatói Önkormányzat tagjának számít minden egyes hallgató, akinek aktív jogviszonya van az egyetemmel, aktív tagjai azonban csak azok, akik részt vesznek a rendezvények megszervezésében, mint önkéntesek, szervezők, főszervezők, valamint a szervezetet működtető elnökségi tagok.

2015-ben a Hallgatói Önkormányzat egy mozgalmas, eddig talán a legtermékenyebb évét élte. A rengeteg rendezvény mellett új kapcsolatokat alakított ki határon túli Hallgatói Önkormányzatokkal a már meglévők mellett, melyeket folyamatosan ápolja. Jelenleg a KMDSZ, OMDSZ, MMDSZ, KHÖK, MSHÖK, SZIE EHÖK, ELTE BTK, BME VBK, DEHÖK, PKED-vel ápolunk jó baráti kapcsolatot.

Biztosan merjük állítani, hogy aki Csíkszeredába jön egyetemre semmiképp nem fog unatkozni és ha esetleg vállalkozó szellemű, kreatív és jó csapatjátékos akkor akár egy dinamikus csapat tagja is lehet.ők.

 

A HÖK vezetőségi tagjai:

 

 

András Előd
Elnök
Kommunikáció és PR szak, III+ év
Tel.: 0720 039 343
E-mail: andraselod@yahoo.com

 

 

 

 

 

 

 

Iszlai Edit Katalin
Általános alelnök
Kommunikáció és PR szak, III. év
Tel.: 0742 023 251

E-mail: iszlai.kati@yahoo.com

 

 

 

 

 

 

Páll Zelinda
Külügyekért és kommunikációért felelős alelnök
Kommunikáció és PR szak, III. év
Tel.: 0742 018 260
E-mail: pallzelinda@gmail.com

 

 

 

 

 

 

Iszlai Zoltán
Programokért felelős belügyi alelnök
Fordító és tolmács mesterszak, II. év
Tel.: 0742 273 995
E-mail: zoltan.iszlai@rocketmail.com

 

 

 

 

 

 

Györgypál Imola
Programokért felelős belügyi alelnökhelyettes
Román nyelv és irodalom szak, I. év
Tel.: 0748 056 848
E-mail: imolagyorgypal@yahoo.com

 

 

 

 

 

 

Csiszár Levente
Pénzügyekért felelős gazdasági alelnök
Kommunikáció és PR szak, II. év
Tel.: 0740 329 443
E-mail: csiszar.levi@yahoo.com

 

 

 

 

 

 

Smid Kitti
Tanulmányokért felelős alelnök
Kommunikáció és PR mesterszak, I. év
Tel.: 0743 541 172
E-mail: smidkitti@freemail.hu

 

 

 

 

 

 

Kristály József Mihály
Bentlakás bizottság elnök
Élelmiszeripari biotechnológia szak, III. év
Tel.: 0741 421 720
E-mail: kristalyjimmy@sapientia.siculorum.ro

 

 

 

 

 

 

 

Bíró Roland
Sportért felelős alelnök
Agrár- és élelmiszeripari gazdaság szak, III. év
Tel.: 0749 729 451
E-mail: stiffi.br@gmail.com

 

 

 

 

 

 

Bán Delinke
Irodavezető
Élelmiszeripari mérnök szak, III. év
Tel.: 0742 021 738
E-mail: b.delinke@yahoo.com

 

 

 

 

 

 

 

Simó Levente
Irodavezető helyettes
Ipari biotechnológia, IV. év
Tel.: 0752 982 794
E-mail: simlevente@outlook.com

 

 

 

 

 

 

 

Molnár Raymond
Hangulatfelelős
Kommunikáció és PR mesterképzés, II. év
Tel.: 0754 658 846
E-mail: molnarraymi92@gmail.com

hallgatói önkormányzat, hök, diákönkormányzat, vezetők, elérhetőségek, kapcsolat, kontakt, telefon, email, e-mail, honlap, weblap

Eseménynaptár

2017. június

KeSzCsSzVa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930