Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal /

ifempower

„Interaktív és mentorálás alapú fejlesztés a vállalkozásindításhoz nőknek” címmel indult el a három éves uniós projekt, mely a HÉTFA Kutatóintézet Nemzetközi Projektirodájának koordinálásában valósul meg. 

Az iFEMPOWER az Erasmus+ program keretében (KA2: Stratégiai Partnerségek a felsőoktatás területén) valósul meg.

Időintervallum: 2018. szeptember 1 – 2021. augusztus 31.

Koordinátor: Hétfa Kutatóintézet, Budapest, Magyarország. (hetfa.eu)

Az iFEMPOWER célja a vállalkozásösztönzés. A 7 országból érkező partnerek közös munkájának eredményeként egy olyan komplex nemzetközi felsőoktatási modul készül, mely a fiatal egyetemista nőket bátorítja és készíti fel a vállalkozói létre.


A modul képzési területtől függetlenül kínál vállalkozási ismereteket, különös tekintettel a karrier-magánélet egyensúly megteremtésével kapcsolatban, ami a női vállalkozók esetében kulcsfontosságú kérdés. A képzési csomag az elméleti kurzusok mellett gyakorlati tréningeket is magába foglal majd, a szakmai tudásra (hard skills) és személyes kompetenciákra (soft skills) vonatkozóan egyaránt. A modult elsőként a projektben részt vevő egyetemeken tesztelik.

A képzési programot mentorprogram is kiegészíti: a leendő vállalkozókat gyakorló vállalkozók segítik ötleteik kidolgozásában és az indulásban. A partnerintézmények emellett egyéni konzultációs lehetőséget is biztosítanak. A résztvevőket továbbá egy online képzési felület is segíti majd, ahol valamennyi, a projekt során készült tudásanyag elérhető lesz.

A project weboldala: www.ifempower.eu


 

Eseménynaptár

2021. december

KeSzCsSzVa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031