Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Kárpát-medence ásványvizei /

A Kárpát-medence ásványvizei - XIII. Nemzetközi Tudományos Konferencia

Az idén 13. alkalommal megszervezésre kerülő konferenciának a Sapientia EMTE Sepsiszentgyörgyi Tanulmányi Központja ad otthont, 2017. augusztus 24-27. közötti időszakban. A konferenciát a Sapientia EMTE, valamint az AQUASIC Közösségek Közti Társulás szervezi.

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem és a Felszín Alatti Vizekért Alapítvány - a néhai Makfalvi Zoltán csíkszeredai geológus ötlete nyomán – 2004-ben szervezte meg az első Kárpát-medencei Ásványvizes Tudományos Konferenciát Csíkszeredában. Az azóta évente megszervezett konferencia eddigi helyszínei Csíkszereda, Herkulesfürdő, illetve MiskolcEgerszalók (Magyarország) és Herlány (Szlovákia) voltak.

A konferencia elsődleges célja szakmai fórumot biztosítani mindazok számára, akik az ásványvizek feltárásával, kutatásával, tanulmányozásával, hasznosításával, népszerűsítésével és védelmével foglalkoznak a Kárpát-medencében. A konferencia lehetőséget kíván biztosítani az egyes szakterületek és régiók közötti együttműködés megteremtésére, illetve bővítésére.

A 13. ásványvizes konferenciára előzetesen mintegy 70 személy regisztrált, három országból: Romániából36 résztvevő, Magyarországról mintegy 20 résztvevő, Szlovákiából pedig 4 résztvevő. A konferencia keretében 18 szakmai előadásra kerül sor. Az érdeklődők a részletes programot ITT tekinthetik meg.

A konferencia szervezői:

  • Sapientia EMTE Csíkszeredai Kar - Biomérnöki Tanszék és Élelmiszertudományi Tanszék
  • Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Kar – Sepsiszentgyörgyi Tanulmányi Központ, Kertészmérnöki Tanszék
  • AQUASIC Közösségek Közti Társulás
  • Miskolci Egyetem, Környezetgazdálkodási Intézet
  • Felszín Alatti Vizekért Alapítvány
  • Kassai Műszaki Egyetem, Földtudományi Intézet

Eseménynaptár

2020. június

KeSzCsSzVa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930