Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Légy egy napra egyetemista! /

Nyílt napos élmények diákszemmel

2018. március 9-10-én több mint 380 diák látogatta meg intézményünket és vett részt nyílt napos programjainkon. A sepsiszentgyörgyi Református Kollégium diákjai pénteken érkeztek hozzánk, és ahogy a beszámolójukból is olvasható jól érezték magukat. 

Mi,sepsiszentgyörgyi refisek elmondhatjuk magunkról, hogy a pénteki napunk tartalmasanés igazán hasznosan telt.
    Nagy érdeklődéssel és izgatottan ültünk reggel vonatra, ez pedig érkezéskor méginkább fokozódott. Elsők között érkeztünk, így már kezdés előtt bejártunk néhány zeg- zugot az egyetem folyósóin át. A napi programunk az egyetem képzési kínálatainak ismertetésével indult, ahol máris megismerhettük az egyetem vloggereit és megtudhattuk, hogy ki milyen szakmában is elmélyült a videózás mellett. A beszédek inspirálóak voltak és lényeges információkat tartalmaztak, segítséget nyújtottak abban, hogy a következő napirendi pontot is könnyebben meg tudjuk oldani, ha még bizonytalanok voltunk.
   A kampusztúra egyik érdekessége a felosztásban rejlett. Nagyon ötletes volt, hogy fel voltunk osztva csapatokra, így rögtön új emberekkel ismerkedhettünk és kiléphettünk a komfortzónánkból az alkalmazkodás és a magunkat feltalálást tekintve. Az egyetem könyvtára és laborai is felszereltek, érdekes kísérleteket láthattunk, volt lehetőségünk sört kóstolni, elkészíthettük újlenyomat mintánkat és még sok mást.
     A szakmai foglalkozások ugyancsak ilyesmit foglaltak magukba, csak mostmár sokkal jobban elmélyülve egy bizonyos területen. Legtöbben a SPARKS- Laboron kívüli kiállítást választottuk, ahol a vándorkiállítás mellett egy bünügyet is megfejtettünk a DNS minták megvizsgálásával. Mások az informatika laborba vonultunk el és azt vizsgáltuk egy kérdőív segítségével, hogy mennyire is vagyunk médiafogyasztók, mi a Z generáció emberei. Hogy mi volt menő a szüleink idejében és, hogy ciki- e, hogy ha nincs okos karóránk, esetleg mennyire egyértelmű az okos telefonok birtoklása. Ismét mások ugyancsak az első órában a Theme HOTEL-t választották, ahol megálmodhatták első vállalkozásukat és fontos ismeretekkel gazdagodtak, hogy melyek azok a létfontosságú lépések, amelyek mindenek előtt tisztázni kell egy ilyen folyamat elindításakor.
      A Dezső Bencével való közönségtalálkozót mi kihagytuk. Biztosan vagányra sikeredett és új dolgokat lehetett megtudni róla, mi viszont mégis úgy éreztük, hogy inkább kihagynánk.
Az ebédért dicséret, nagyon fincsi volt. :D
    A délutáni programra visszaérkezve kicsit elszomorodtunk, hiszen elmaradt a második foglalkozás, amit nagyon bántunk, mert más témakörökbe is szerettünk volna betekintetni. A programunkat és a hazautazásunkat is ehhez viszonyítva terveztük, hiszen ezt a napot teljesen odaszántuk, vegül pedig másképp alakult.  Külön köszönet a génsebészeknek, hogy ők mégegyszer bevállalták nekünk a bemutatót és a vándorkiállítás bemutatójának az ismertetőt, ami lenyűgöző volt a felkészülést illetően, és nemcsak. Eközben, azok, akik ezt már egyszer végignézték a csocsó asztalt foglalták el és szórakoztatták magukat.
      Összességében vagány napunk volt, reméljük a többieknek még ennyit sem kellett csalódniuk, mint nekünk és ők is nyerhettek esőköpenyt, amit ezeken az esős napokon máris előszeretettel használunk.

Eseménynaptár

2020. január

KeSzCsSzVa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031