Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Sajtónak / Rólunk írták /

A híres stanfordi börtönkísérlet ötletgazdája tart előadást Csíkszeredában

Philip Zimbardo világhírű szociálpszichológus virtuálisan jelen lesz Csíkszeredában: november 5-én, hétfőn 18 órától a Sapientia EMTE Csíkszeredai Kara és a Pro Scientia Siculorum Egyesület felkérésére tart online előadást a Csíki Moziban.

Forrás: maszol.ro

A sokat idézett és vitatott stanfordi börtönkísérlet megalkotójának kutatásai elsősorban arra irányultak, hogy mitől és miként válnak gonosszá teljesen normális, tisztességes emberek a csoportdinamika hatására bizonyos körülmények között. 

A Csíki Moziban tartandó online előadásában azt is ismerteti a professzor, hogy miként védhetőek ki a gonosszá válást segítő környezeti hatások: például, ha felkaroljuk és ünnepeljük a közöttünk élő, hőstetteket végrehajtó, ugyanakkor legtöbbször csekély figyelmet kapó embertársainkat – szomszédainkat, ismerőseinket, de akár számunkra ismeretlen hétköznapi személyeket, olvasható a szervezők közleményében.

A pszichológust hosszú pályafutása során a gonosz lélektanán kívül olyan közérdeklődésre számot tartó témák is foglalkoztatták többek, mint a megváltozott nemi szerepek s az időhöz való viszonyunk. Az angol nyelvű előadás végén az érdeklődők kérdéseket tehetnek fel a professzornak.

Az előadásra a belépés ingyenes, viszont előzetes regisztrációhoz kötött, amit itt lehet megtenni.

Forrás: maszol.ro

Eseménynaptár

2019. augusztus

KeSzCsSzVa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031