Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Sajtónak / Rólunk írták /

ALUMNI TALÁLKOZÓ A SAPIENTIÁN

A csíkszeredai Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem harmadéves kommunikációs szakos hallgatói első alkalommal szervezték meg a SaPR Napokat, amelynek keretén belül egy alumni találkozót is szerveztek. A találkozón a már szakmában dolgozó volt egyetemisták meséltek a jelenlegi diákoknak.

forrás: sovidek.tv

December 6. és 7. között szervezték meg a harmadéves Kommunikáció és PR szakos hallgatók a SaPR Napokat. A programsorozat célja, hogy megismertesse és népszerűsítse  a kommunikáció szakot a hallgatók és a Hargita megyeiek körében – áll a meghirdetett esemény leírásában. Az eseményt a csíkszeredai egyetem épületében szervezték meg, ahol a nyitó előadást az Electric Castle fesztivál főszervezője tartotta a rendezvényszervezéssel kapcsolatosan. Az alumni találkozó hat órakor kezdődött egy rendezvényszervező, egy rádiós, egy hivatali asszisztens, egy újságíró, egy reklámgrafikus és egy televíziós hírszerkesztő-riporter jelenlétében, ahol egy moderált beszélgetés során a volt Sapientiás egyetemisták beszámoltak a lediplomázás utáni időszak alakulásáról. Az interaktív előadáson a tanárok és diákok is kérdeztek a meghívott szakemberektől. Az előadás végén a beszélgetés moderátorát kérdezte riporterünk.

Egy szervező harmadéves egyetemistát is megkérdeztünk az előadással kapcsolatos érzéseiről.

Az előadáson elhangzott, hogy a sok olvasás, a szakmai gyakorlatok és önkénteskedések azok a lehetőségek, amivel növelni tudják az esélyeiket a fiatal egyetemisták pályakezdőként a kommunikációs szakmában. A mai nap újabb előadások várták a hallgatókat a SaPR Napok keretén belül, ahol kommunikációs szakemberek és operatőrök tartottak előadásokat.

Eseménynaptár

2019. május

KeSzCsSzVa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031