Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Sajtónak / Rólunk írták /

Az álomtól a valóságig

Látványos videófal kivetítéssel, 7 üzleti ötlettel és közel 100 résztvevővel indult március 11-én az Erdély szintű, 6. alkalommal megszervezett Üzleti Tervek Versenye Sepsiszentgyörgyön. Az JBC egyesület által meghirdetett versenyre 22-en jelentkeztek, amelyből végül 7-en jutottak be a döntőbe.

forrás: juniorbusinessclub.ro

 

A győztes csapat tagjai: LurkóTé(r)ma Kft. (Bíró Hanna, Gegő Imre, Ráduly Andrea, Szőcs Lóránt) A győztes csapat tagjai: LurkóTé(r)ma Kft. (Bíró Hanna, Gegő Imre, Ráduly Andrea, Szőcs Lóránt)

A Babeş-Bolyai Tudományegyetem sepsiszentgyörgyi kihelyezett tagozatán, pénteken megszervezett döntőben egy sepsiszentgyörgyi, egy brassói, egy temesvári, két székelyudvarhelyi, három kolozsvári és négy csíkszeredai fiatal mutatta be üzleti tervét.

A terveket egy háromtagú zsűri értékelte:
Benedek Annamária - OTP bank képviseletében, Debreczeni László - Cont-Exp Kft. társtulajdonosa és Bartók Árpád a Red Rock valamint Thermo Control tulajdonosa. 

A tervek között a következő ötletek szerepeltek: 

1. LurkóTé(r)ma Kft. (Bíró Hanna, Gegő Imre, Ráduly Andrea, Szőcs Lóránt) - egyedi kül-és beltéri, gyerek- és környezetbarát játszóelemek, játszóterek tervezése és gyártása.

2. Szövegkovács (Farkas-Ráduly Melánia) – korrektúra (szöveggondozás), tördelés (műszaki szerkesztés). Segítség különféle cégek és szervezetek arculatának javításában és versenyképességének növelésében.

3. Smart Energy Lab (Fancsali László, Kertész Levente) – az épület-gépészet és az elektronika iparágak ötvözeteként az épületek energiafelhasználásának optimalizálása. Szaktanácsadás, szerkezeti- és rendszertervezések kivitelezése, valamit energetikai tanúsítvány kibocsájtása. 

4. Network connoisseur (Simon Levente) – egy Science-2-Business típusú vállalkozási ötlet. Célja, a hálózatkutatás tudományos eredményei által segíteni a közintézmények és vállalkozói szféra szereplőinek, valamint ezek fejlődésének gyorsítását és strukturális problémáinak megoldását.

5. Transylwanderer (Szakács Enikő) – ökoturizmus. Egy olyan szolgáltatáshalmaz, amely által bármilyen nemzetiségű turista megismerheti közelebbről Székelyföld vagy igény esetén egész Erdély érintetlen tájait, hagyományait, régi mesterségeit, embereit, kultúráját. 

6. Optio.ro – (Szilveszter Norbert, Erős Lóránt) - ötletük a közösségre és a megbízható segítségre épül. Az ötlet célja, hogy megbízható szakembereket (különböző szakmai területekről) tömörít és intuitívan mutatja be és teszi elérhetővé a megrendelők számára. Röviden, segít megtalálni a legközelebbi legjobb szakembereket: legyen szó villanyszerelőről, kozmetikusról, webdizájnerről, stb. 

7. Kwiango (Halmen József) – Egy online platform, amely megkönnyíti egy koncert/buli/turné leszervezési folyamatát, egy online booking weboldal segítségével. Összehozná az együtteseket/dj-ket a klubbal/promoterekkel/menedzserekkel/fesztivál és rendezvény szervezőkkel.

"Mindennek idő kell ahhoz, hogy beérjen. A 6. ÜTV-én, az ötletek értékelése mellett, a győztes csapatnak valós lehetőségeket adtunk a kezükbe, amelyekkel könnyedén elindíthatják vállalkozásukat. Elmondhatjuk bátran, hogy ez egy olyan rendezvény, amely hozzájárul az erdélyi vállalkozó szellemű fiatalok bátorításához, szakmai fejlődéséhez, kapcsolataik bővítéséhez és nem utolsó sorban a győztes csapat vállalkozásának megalapításához." – mondta elégedetten Karácsony Zsolt, a JBC elnöke.

legjobb üzleti tervet 2016-ban a csíkszeredai csapat nyerte, a LurkóTé(r)ma című ötlettel.25.000 lej értékben szolgáltatásra alapuló nyereménycsomagot vehettek át, szolgáltatások amelyeket a Cont-Exp, Praxis Project, Höncz László-Dániel ügyvédi iroda, HAMOR Soft, Cosys, TudatAkadémia és az RMKT Bukarest ajánlottak fel. 

Mindezek mellett 1.000 lejes különdíjban részesült, Szakács Enikő, a Transylwanderercímű turisztikai ötlettel amelyet a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület ajánlott fel.

„Az ötletelés nem marad ennyiben, jövőre is megkeressük Erdély legjobb üzleti tervét” – hangoztatták a szervezők

Eseménynaptár

2019. május

KeSzCsSzVa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031