Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Sajtónak / Rólunk írták /

Böjte: kevesebb hőbörgést és több munkát!

A Sapientia EMTE meghívására a Nyílt előadások sorozat keretében hétfőn este Böjte Csaba ferences rendi szerzetes tartott elmélkedést a csíkszeredai campus nagy aulájában.

 

bojtecsaba eloadas2_bBékességre intette a hallgatóságot Böjte Csaba

Előadásának mottójául a rendalapító Assisi Szent Ferenc szavait választotta: „Uram, tégy engem békéd eszközévé!”. Megítélése szerint a kudarc sokszor oda vezethető vissza, hogy nincs bennünk béke. Először tudatosan magunkban kell megteremtenünk a békét. „Nem számon kér az Isten, hanem békét hirdet. Ha megnézzük Jézus életét mindig valamilyen módon a békességet hirdeti, békét visz a békétlenség helyett” – hívta fel a hallgatóság figyelmét Csaba testvér.

Szent Ferenc életpéldájából merítkezve a háborúzás ellen foglalt állást. Nem veszekedni kell, hanem érvelni. Hinnünk kell a párbeszéd erejében, hisz világformáló ereje van! Egyszer azokkal a lehetőségekkel éljünk, amiket felajánlanak – hangsúlyozta a ferences szerzetes.

Tényleg olyan rossz dolgunk van, nekünk erdélyi magyaroknak? – tette fel a kérdést Csaba testvér. Együtt könnyebb, mint külön-külön. Szeretettel és békével forduljunk egymás iránt. „Kezdjük el egymást tisztelni, és higgyünk abban, hogy közösen könnyebb lesz és tündérkertté tudjuk tenni Erdélyt” – véli a dévai Szent Ferenc Alapítvány vezetője.

forrás: szekelyhon.ro

Eseménynaptár

2019. május

KeSzCsSzVa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031