Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Sajtónak / Rólunk írták /

Dr. Nistor Laura: Neked a divat mondja meg, hogy ki vagy? - előadás Gyergyószentmiklóson

2016. március 1-én, kedden folytatjuk kávéházi előadás-sorozatunkat Gyergyószentmiklóson. Ezúttal új előadókkal és új témákkal várjuk a kedves érdeklődőket. A helyszín is változott, az eseménynek az Angel's Cafe ad otthont.

forrás: gyindex.ro

"Neked a divat mondja meg, hogy ki vagy?" ez a címe a következő előadásnak, amely szól divatról, fogyasztásról és szociológiáról egyszerre. Az előadás címe a Neurotic zenekar Brék című számában hangzik el.

kaveload3

Dr. Nistor Laura, a Csíkszeredai Kar egyetemi docense azt boncolgatja előadása során, hogy a társadalmi státuszunkat nagymértékben az határozza meg, hogy milyen termékeket és szolgáltatásokat fogyasztunk, mennyire vagyunk trendiek, mennyire hasonlítunk másokra. Az exkluzív termékek csak az elit számára elérhetőek, a tömegtermékek piaca viszont segít nekünk abban, hogy utolérjük, leutánozzuk az elit fogyasztói magatartását.

Az úgynevezett fast fashion divatláncok elérhetővé teszik a haute couture-t, folyamatos kínálatukkal és marketingjükkel túlfogyasztásra buzdítanak. Közben megjelennek azok az alternatív közösségek, amelyek a másság kihangsúlyozásán keresztül teremtenek divatot, mint például az önként vállalt egyszerűség, a fenntartható fogyasztás és a lassú divat.

Az előadás időpontja: 2016. március 1., kedd, 18 óra

Az előadás helyszíne: Gyergyószentmiklós, Angel's Cafe

A belépés ingyenes.

Facebook esemény ITT.

Eseménynaptár

2019. szeptember

KeSzCsSzVa
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30