Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Sajtónak / Rólunk írták /

Egy hónapig nevezhetnek a pénzidomárok

Pénzügyi ismereteiket gyarapíthatják és feladatmegoldási képességeiket próbálhatják ki immár harmadszorra a Pénzidomárra benevező középiskolások. A magyar nyelvű pénzügyi vetélkedőre egy online feladatlap kitöltésével november 6-áig jelentkezhetnek a négyfős középiskolás csapatok az ország bármely pontjáról. A verseny döntőjét tizenkét továbbjutott csapat részévételével a Sapientia egyetem csíkszeredai épületében tartják november 21–23. között.

forrás: szekelyhon.ro

 

penzidomar vn 002_bKözépiskolás négyfős csapatokat várnak. Egy iskolából tetszőleges számú csapat jelentkezhet

A középiskolások számára rendezett népszerű megmérettetést harmadik alkalommal szervezi meg a Sapientia EMTE Gazdaság- és Humántudományok Kara, az OTP Bank Románia, valamint Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa.

Megfelelően gazdálkodni a pénzzel

Zsigmond Barna Pál, Magyarország csíkszeredai főkonzulja elmondta, a Pénzidomár vetélkedő fontos lehet azoknak is, akikből nem lesz pénzügyi szakember. „Fontos a diákok számára, hogy megtanulják, hogyan tudják megteremteni maguk és a családjuk számára a kiszámítható gazdasági életszínvonalat, tudjanak gazdálkodni a pénzükkel, tudják azt, hogy mit jelentenek a bankkártyák, a hitelkártyák, a dőlt, apró betűs részek, mit jelent a hitelfelvétel, a kölcsön, a betét, illetve hogy mit jelent beosztani egy háztartásnak a költségvetését” – sorolta a főkonzul.

Tanulás jogán

Farkas László Hunor, az OTP Bank Románia csíkszeredai fiókvezetőjétől tudjuk, hogy az OTP állandó programjaként kezeli immár a vetélkedőt, és ezúttal is pénzügyi támogatást is biztosít, ugyanakkor kijelentette, szeretnék tíz év múlva is megszervezni ezt a vetélkedőt. Farkas továbbá elújságolta, tegnap elindították a Tanulás jogán című alapítványukat, melynek célja, magyar nyelven pénzügyi oktatást szervezni a diákoknak a székelyföldi megyék iskoláiban.

A Sapientia a Pénzidomár házigazdája

„A Sapientiának nem eltitkolt célja, hogy a versenyen keresztül is tehetséges diákokat vonzunk az egyetem csíkszeredai karaira, pozitív példa erre, hogy a tavalyi nyertes csapat egyik tagja most a intézményünk diákja” – osztotta meg Makó Zoltán, a Sapientia EMTE Gazdaság- és Humántudományok Karának dékánja.

Amit a vetélkedőről tudni kell

November 6-áig nevezhetnek a négyfős középiskolás csapatok az első fordulóra – ezeket az információkat Tánczos Levente, a Sapientia tanársegédje, a Pénzidomár egyik főszervezője osztotta meg a sajtóval. Mint mondta, az első fordulóra egy otthon kitölthető online feladatlap megoldásával lehet nevezni, amelyet a penzidomar.ro internetes honlapon találhatnak majd meg. A második fordulóra 12 csapat juthat tovább, a verseny döntőjét november 21–23. között tartják. Tavaly 27 iskolából 67 csapat jelentkezett a Pénzidomárra, idén is hasonló érdeklődésre számítanak. A verseny nyertesei számos értékes nyereménnyel gazdagodnak.

Eseménynaptár

2019. május

KeSzCsSzVa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031