Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Sajtónak / Rólunk írták /

Egyetemi előadások ötven év fölöttieknek

Oktatási program keretében tudományt népszerűsítő előadásokon vehetnek részt az 50 év fölötti korosztály képviselői Csíkszeredában. A november 4-től kezdődő előadássorozatra keddtől lehet regisztrálni.

forrás: szekelyhon.ro

Ezüst Akadémia Oktatási Programot indít a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Csíkszeredai Kara a felsőoktatási intézmény helyszínén. Az oktatási program célközönségét a megyeszékhelyen és környékbeli településeken élő 50 év fölöttiek képezik, akik jelentkezésüket követően ingyenesen részt vehetnek majd az előadásokon – derült ki a sajtótájékoztatón.

„Magyarországi egyetemek mintájára indítjuk el az előadássorozatot, amely az idősebb, főként az 50 év feletti korosztálynak szól. A program az egyetemi oktatáshoz hasonló rendszerben lesz megszervezve, azaz minden második héten, szerda délutánonként zajlanak majd a tudományt népszerűsítő, hatvan percesre tervezett ingyenes előadások. Olyan témákat érintenek, amelyek érdekelhetik az idősebb korosztályt” – tájékoztatott Makó Zoltán, a Sapientia Egyetem csíkszeredai karának dékánja. Hozzátette, az előadássorozatok célja, hogy közelebb kerüljön az emberekhez a csíkszeredai egyetem helyszíne, illetve hogy lehetőséget biztosítson az egész életen át tartó tanulásra.

A program 14 előadást foglal magába, november 4-től május 25-ig. Az előadásokat neves szakemberek tartják majd az egyetem csíkszeredai helyszínén, érintve többek között a pszichológia, politika, történelem, pénzügyek vagy a jogi kérdések témaköreit is. A megnyitó október 28-án lesz a felsőoktatási intézmény nagy aulájában, ezt követően a résztvevők egy ismertető séta keretében jobban megismerhetik az egyetemet – közölte a sajtó képviselőivel Tamás Zsuzsanna kari főtitkár.

„A programra október 13-tól október 22-ig lehet regisztrálni. Részvételi szándékukat az érdeklődők egy jelentkezési űrlap kitöltésével jelezhetik, amelyet az egyetem portáján, az erre kijelölt gyűjtődobozba lehet leadni. Az űrlap megtalálható az egyetem honlapján, az intézmény portáján, az egyetem partnerintézményeinél, illetve újsághirdetés formájában is meg fog jelenni” – tájékoztatott a kari főtitkár. A jelentkezők kapnak majd egy igazolványt is, amelyre a programokon való részvétel után pontokat gyűjthetnek. Az előadások 70 százalékát látogató Ezüst Akadémia-hallgatók az év végén megrendezett tanévzáró ünnepségen díszoklevelet kapnak. „Az előadássorozat kellemes zárórészeként egy kirándulást tervezünk, amelynek részleteit év közben egyezzük majd meg a résztvevőkkel” – emelte ki Tamás Zsuzsanna.

Eseménynaptár

2019. május

KeSzCsSzVa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031