Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Sajtónak / Rólunk írták /

Egyetemnépszerűsítés Erdély-szerte – Erdélyi Magyar Televízió

Véget ért a Sapientia EMTE népszerűsítő kampánya. A résztvevő egyetemi hallgatók a három oktatási helyszínről több mint száz középiskolában tartottak bemutatókat, Erdély valamennyi városában.
forrás: erdely.tv
 
 
Minden helyszínen egy-egy Csíkszeredában, Marosvásárhelyen és Kolozsváron tanuló hallgató mutatta be az egyetem adott karának a képzéseit. A kampányt a középiskolás diákok és tanárok egyaránt hasznosnak tartják.
 
BAKK ANTAL PÁL
történelemtanár
 „Elsősorban nagyon fontos az, hogy táguljon a világszemléletük és lássák azt, hogy milyen szakok közül választhatnak vagy milyen felsőoktatási intézményekbe mehetnek tanulni. És ilyen szempontból nagyon fontos az, hogy úgymond az egyetem házhoz jön, bekopog az ajtón és ténylegesen, tehát materiálisan kézhez adja az információkat hogy mi között választhatnak a diákok.”
 
Az önkéntesek bemutató videókat vetítettek az egyes oktatási helyszínekről, információkkal szolgáltak a diákéletről, valamint az egyetem elvégzése utáni szakmai lehetőségekről. 
 
SZŐCS ÁGOTA
egyetemi hallgató
Nagyon barátságos közeg, nagyon könnyen lehet ismerkedni az emberekkel és mivel viszonylag egy elég kis egyetem, így elég sokan ismerik egymást sőt azt is mondhatnám, nagyjából mindenki ismer mindenkit. Mindenki köszön mindenkinek amikor a liftbe beszáll,  vagy akár nagyon könnyen elkérhetjük egymástól az anyagokat, mert ugye nagyon közvetlenek az emberek és nem csak a diákok, hanem a tanáraink is illetve az ott dolgozó emberek.  
 
Az Egyetem házhoz jön elnevezésű kampány nemcsak a középiskolásoknak, hanem az egyetemi hallgatóknak is hasznos volt.
 
KOZMA LAURA
egyetemi hallgató
„Azért tartottam fontosnak részt venni, mert ugye kommunikáció szakon vagyok és egy fejlődés ez nekem és szeretek emberekkel dolgozni és nagyon jó csapat alakult így össze és ismerkedtem emberekkel is. Nagyon jó élményeim voltak, persze változtak az iskolák is. Voltak olyan iskolák ahol nagyobb volt az érdeklődés, volt ahol kevésbé.”
 
A Sapientia diákjainak az egyetemnépszerűsítő akciója ezzel nem ért véget, tavasszal egyetemi nyílt napokat tartanak.
 
SZERKESZTŐ: Hamar Mátyás Ruben
OPERATŐR: Kulcsár Tibor

Eseménynaptár

2019. május

KeSzCsSzVa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031