Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Sajtónak / Rólunk írták /

Elrajtolt a Sapientia tájékoztató körútja

Elkezdődött a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem (EMTE) Az egyetem házhoz jön elnevezésű felvételi tájékoztató körútja. A héten ötvenegy település 101 középiskoláját keresik fel. 

Forrás: szekelyhon.ro 

Az előző évekhez képest egy hónappal korábban vág neki Az egyetem házhoz jön elnevezésű, egyetemi felvételi tájékoztató körútjának a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem (EMTE). A hétfőn indult és péntekig tartó karaván során a négy oktatási helyszínt – Kolozsvári Kar, Csíkszeredai Kar, Marosvásárhelyi Kar, Sepsiszentgyörgy Tanulmányi Központ – 30 önkéntes diák képviseli, akik 51 településen 101 középiskolát látogatnak meg. A körút során tíz háromtagú csapat látogatja az iskolákat. A bővített létszámnak köszönhetően Csíkszereda és Kolozsvár vonzáskörzetében négy-négy , Marosvásárhely vonzáskörzetében pedig két csapat fog tevékenykedni.

A csapatok egy hét alatt fedik le Hargita, Kovászna és Brassó megyét, a Maros, Szeben és Beszterce megyei iskolákat, Kolozsvárt és vonzáskörzetét, valamint Máramarosszigettől Temesvárig népszerűsítik a Sapientia EMTE jövő évi felvételi kínálatát. Az egyetem házhoz jön elnevezésű tájékoztató körút olyan találkozási alkalmakat teremt a középiskolai diákok számára, ahol közvetlenül a Sapientia EMTE hallgatóitól kaphatnak tájékoztatást az egyetem szakkínálatával és a felvételi kritériumokkal kapcsolatos kérdéseikre. A találkozók során hangsúlyozzák: a Sapientiára felvételt nyert hallgató amellett, hogy magyar nyelvű, minőségi és alkalmazható tudás birtokába jut, egy családias, barátságos és összetartó diákközösség részese lehet.

Ezt a közösséget a szintén magyar nyelvű, hallgatóközpontú adminisztráció is segíti abban, hogy optimális körülmények között koncentrálhasson a tanulmányaira. A Sapientia EMTE a 2019–2020-as tanévben, alapképzésen 1070, míg mesterképzésen 303 helyet hirdet meg – írta szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében a felsőoktatási intézmény.

Forrás: szekelyhon.ro 

Eseménynaptár

2019. május

KeSzCsSzVa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031