Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Sajtónak / Rólunk írták /

Eredményes évet zárt a Sapientia Csíkszeredában, kezdődik a felvételi

Az elmúlt tanév kiértékelője, valamint a közelgő felvételi időszak margójára sajtótájékoztatót tartottak a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Csíkszeredai Karain.

forrás: erdely.ma

Elsőként Dr. Kósa István, a Műszaki és Társadalomtudományi Kar dékánja számolt be az elmúlt év megvalósításairól, mindazokról a tevékenységekről, melyek célja a Sapientia iránti bizalom megteremtése a célcsoportok – diákok, szülők, középiskolai tanárok – körében. A dékán elmondta, az elmúlt tanévet eredményesnek ítéli, ugyanis az akkreditáció elnyerését követően a Sapientia EMTE saját mesteri képzéseket indított, és bekapcsolódott az Erasmus mobilitási programba, így lehetőség nyílt hallgatók, oktatók számára külföldi partnerintézményekbe látogatni. Kihangsúlyozta, hogy igyekeztek a társadalmi felelősségvállalás terén is fellépni, így került sor facsemete-ültetésre, így indult el egy önkéntes program Böjte atya vezetésével, ugyanakkor ennek mentén sikerült idén is megszervezni a 18 héten át tartó ingyenes érettségi felkészítőket román nyelvből és matematikából. 

A Csíkszeredai Karok kommunikációs munkatársai, Csíki Adél és Búzás Beáta a különböző rendezvényekről, versenyekről, nyílt napokról számoltak be, kiemelve, hogy idén egységes kampányra, egységes arculatra törekedtek, ennek alappillére pedig a Happy Sapientia kampányvideó volt, amely mára meghaladta a százezres nézettséget.
 

 
 

A sajtótájékoztató fő témája a július 14-én kezdődő felvételi volt. Ennek kapcsán elhangzott, hogy alapképzésben a már létező 13 szak mellett újabb kettő indul ősztől, a HR-Humánerőforrás, valamint a Génsebészet szak. A mesterképzések sora is bővült, ugyanis 2013 őszén saját mesterképzőt is indított a Sapientia EMTE Csíkszeredában, így Fordító és tolmács, Fenntartható biotechnológiák, valamint Kommunikáció és közkapcsolatok szakokra várják a jelentkezőket. Ugyanakkor idén is a Budapesti Corvinus Egyetem Vezetés és szervezés mesterképzésén is kínálnak 25 tandíjmentes helyet az érdeklődőknek.

Minden szak esetében egyaránt kínálnak tandíjmentes és költség-térítéses helyeket, utóbbi értéke 250 euro/tanév, kivéve a Fordító és Tolmács mesterszak, ahol a tandíj 500 euró. A beiratkozási időszak július 14-24. között zajlik a Sapientia csíkszeredai campusán. A felvételivel kapcsolatos részletekről, a szakokról az egyetem honlapján (www.sapientia.ro) tájékozódhatnak az érdeklődők, ugyanitt található az online lapozható felvételi tájékoztató füzet is. 

Közlemény

Eseménynaptár

2019. május

KeSzCsSzVa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031