Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Sajtónak / Rólunk írták /

Ezüst Akadémia – Erdélyi Magyar Televízió

Túljelentkezés miatt két csoportot is indít a Sapientia EMTE Csíkszeredai Kara az 50 év felettiek számára meghirdetett előadássorozatból. Az Ezüst Akadémia tavaly indult, a kéthetente tartott előadások ingyenesek a résztvevők számára.
forrás: erdely.tv
 
A tavalyi nagy érdeklődést idén még nagyobb követte. A meghirdetett helyek két nap alatt beteltek, ezért két csoportot is meghirdetett a Sapientia EMTE Csíkszeredai kara. Vagyis közel 600 Ezüst Akadémia-hallgató ül be hamarosan az egyetem padjaiba.
 
GYÖRGYPÁL ILDIKÓ
hallgató
„Olvastam a témaköröket, nagyon érdekel minden. A tavalyi is nagyon érdekelt, ahogy elolvastam, nagyon.nagyon sajnálom, hogy lemaradtunk. De gondolom, hogy pótoljuk.” 
 
GRÉPÁLY GYÖRGY
hallgató
„Láttam a programot, s láttam a személyeket, akik előadnak, és nagyon érdekesnek, jelentősnek, fontosnak találtam hogy jöjjek el. Habár kezdetben nem gondoltam, de látva a programot, ez meggyőzött.”
 
A kéthetente sorra kerülő előadássorozat ingyenes az 50 év feletti hallgatóknak. A hatvan perces előadások között találni Székelyföld néprajzi örökségéről szólót, a szeretetről, az olvasásról, a meséről szóló előadást, de az előadók beszélni fognak a beat zenéről és a szenvedélybetegségekről is.
 
CSÍKI ADÉL
sajtószóvivő, Sapientia EMTE, Csíkszereda
„Tudományos előadásokat szervezünk, különböző témákat próbálunk feldolgozni, amelyek közel állnak hozzájuk. Ez lehet tudományos téma, gazdasági, lehet politika, pszichológia, családtervezés, családban való viszonyulás, akár irodalom, és olyan témák, amelyeket ők javasoltak és úgy gondoltuk mi is, hogy érdekes lehet.”
 
Az előadássorozat október elején kezdődik, 2017 májusában ér véget. A hallgatók a képzés végén oklevelet kapnak.
 
Készítette: Bíró Levente, Keresztes Barna

Eseménynaptár

2019. május

KeSzCsSzVa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031