Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Sajtónak / Rólunk írták /

Felnőttképzéssel modernizálja Székelyföldet a Sapientia

Túljelentkezés miatt a jelentkezési határidő előtt lezárta a regisztrációt a felnőttképzési programjára a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem csíkszeredai kara. Az Ezüst Akadémia felnőttoktatási program népszerűségét jelzi, hogy többen is feliratkoztak a pótlistára – derült ki a program ünnepélyes megnyitóján.

forrás: maszol.ro

A szerda délutáni „évnyitót” is eleve ezért kellett a Segítő Mária Római Katolikus Gimnázium dísztermébe költöztetni, mert a létszám felülmúlta az egyetem dísztermének befogadóképességét, és az eredeti elképzeléstől eltérően a megnyitóra tervezett campus-nézést a zsúfoltság miatt későbbre halasztották.  

 

 

A mintegy 230 Ezüst Akadémiás diákot köszöntve Makó Zoltán, a csíkszeredai kar dékánja úgy fogalmazott: ők maguk is meglepődtek a nagy érdeklődésen, de annál jobban örülnek, mivel a program elindításának célja Székelyföld modernizálása.

Mint mondta, az egyetem elindulása óta különböző programokkal kizárólag a fiatalokat célozták meg, és az „egyensúly-helyzet” megteremtésével a fiatalok itthon maradását szeretnék elősegíteni a tájékozott középkorosztályon keresztül.

A dékán az Ezüst Akadémiás „gólyáknak" frissességet, vidámságot, kísérletező kedvet és eredményes munkát kívánt.

 


  •  

 

November 4-én Dr. Varró Éva csíkszeredai pszichológus az elengedésről és gyászról tartja majd a szemeszter első előadását, rá két hétre pedig Rostoványi Zsolt, a Budapesti Corvinus Egyetem rektora Az iszlám világ és a nyugat címmel tart „fejtágítót”.

Az ingyenes oktatásra jelentkezettek 90 százaléka csíkszeredai, de a csíki medencéből Csomortánról, Szépvízről, Karcfalváról, Szenttamásról, Zsögödből, Verebesről, Rákosról is vannak érdeklődők, és akad, aki Balánbányáról vagy Tusnádról vállalja az ingázást.

 

Eseménynaptár

2019. május

KeSzCsSzVa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031