Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Sajtónak / Rólunk írták /

Humoristát kerestek a Sapientián

A humoré volt a főszerepcsíkszeredai Sapientia egyetem kis aulájában, ahol három tagú zsűri bírálta el a versenyezni vágyó humorista-jelöltet.

humorest1_bVan igény a humorra Csíkszeredában

A Sapientia EMTE Hallgatói Önkormányzatai idén első alkalommal szervezik meg a Sapientiás Humorturnét, ennek részeként mindhárom egyetemi helyszínen – Csíkszereda, Marosvásárhely és Kolozsvár – előválogatót tartottak, hogy a jók közül a legjobbak kerüljenek tovább a február 24-26. közötti turnéra.

A humorest iránt élénk érdeklődés mutatkozott, legalábbis a közönség részéről, közel százan gyűltek össze, hogy tanúi legyenek a válogatásnak. Bár előzetesen két egyéni és egy csoportos fellépő jelentkezett, akadt, aki úgy viccelte meg a közönséget, hogy nem jelent meg, így az egyetlen versenyző biztos továbbjutóként léphetett a publikum elé. A marosvásárhelyi Horváth Attila Zoltán annak a történetét elevenítette fel, amikor frissen szerzett jogosítványával autózott és a rendőr megállította és megfújatta vele a „szondát”.

humorest2_bHorváth Attila Zoltán rendőrös történeteivel nevettetett

A zsűrit András Előd, a Hallgatói Önkormányzat elnöke, valamint két közismert humorista, Balla Levente és Zsók Levente alkotta, mindketten  az egyetem volt hallgatói. Zsók Levente megjegyezte: ő két év alatt „fejezte be” az egyetemet. Ugyanakkor reményének adott hangot, hogy ha jövőre hasonló vetélkedőt szerveznek, akkor több jelentkező akad. A zsűri döntött: Horváth Attila Zoltán bizonyult a legjobbnak!

A Sapientia Humorturné döntősei február 24-én, hétfőn este 21 órától dolgoztatják meg a rekeszizmokat a csíkszeredai One Caffe kávézóban.

 

forrás: szekelyhon.ro

Eseménynaptár

2019. május

KeSzCsSzVa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031