Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Sajtónak / Rólunk írták /

Idén is házhoz megy a Sapientia egyetem

Idén is megszervezi felvételi kampánykörútját a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem (EMTE). A népszerűsítő akció során a felsőoktatási intézmény három – csíkszeredai, marosvásárhelyi és kolozsvári – helyszínét 18 önkéntes hallgató képviseli, akik február 15–26. között Erdély több mint száz középiskoláját látogatják meg.

forrás: kronika.ro

sapifelv_b

„Az elmúlt évek során azt tapasztaltuk, hogy a középiskolák nyitottak, sőt igénylik az ilyen típusú felvételi tájékoztatást" – fogalmazott Kósa István, a Sapientia EMTE csíkszeredai karának dékánhelyettese a felsőoktatási intézmény szerdai sajtótájékoztatóján.

Csíki Adél, az egyetem PR-felelőse hangsúlyozta: a kampánykörút egyik célja, hogy a Sapientiára „csábítsák” a végzős középiskolásokat, a másik pedig, hogy a tájékoztatást követően a diákok komolyabban vegyék az érettségit, fontos legyen számukra a továbbtanulás lehetősége. A felsőoktatási intézmény vezetősége szerint azért is érdemes a Sapientiát választani, mert akkreditált magyar tannyelvű egyetemen megfizethető tandíjak mellett minőségi oktatással lehet hasznosítható tudást szerezni.

A Sapientia három helyszínéről összesen 18 hallgató vesz részt a kampánykörúton. Három diák alkot majd egy csapatot, akik bemutatót tartanak a középiskolákban. „Azért a hallgatók mutatják be az egyetemet, mert ők tudnak leghitelesebben beszélni mindarról, amit az egyetem képvisel” – mutatott rá Csíki Adél. Kiegészítésképpen elmondta, az egyetemről szóló bemutatót képi anyagokkal és videókkal is színesítik majd, például egy filmsorozat révén virtuális egyetemi sétán is részt vehetnek az érettségi előtt állók. A felvételi körút helyszíneiről és időpontjairól az egyetem honlapján részletesen tájékozódhatnak. 

Eseménynaptár

2019. május

KeSzCsSzVa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031