Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Sajtónak / Rólunk írták /

Játssz és tanulj a sapientiásokkal Tusványoson

Az érdeklődőket látványos kémiai kísérletek, egyetemisták által készített sör- és borkóstoló, illetve többféle hasznos játék várja a Sapientia – Erdélyi Magyar Tudományegyetem (EMTE) tusványosi sátrában egészen szombatig.

 

sapientia sator 03_bIzgalmas játékokkal várják az érdeklődőket a Sapientia sátorban

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem az előző évekhez hasonlóan idén is 25–30 fős stábjával érkezett a Tusványosra. Négynapos programjuk alatt bemutatkozik az egyetem mind a három helyszínének (Csíkszereda, Marosvásárhely, Kolozsvár) négy kara – tudtuk meg Búzás Beátától, a csíkszeredai Műszaki és Társadalomtudományi kar PR-felelősétől.

Szerdán a csíkszeredai Gazdaság- és Humántudományok Kar, valamint a Műszaki és Társadalomtudományi Kar mutatkozott be. A profiljuknak megfelelően gazdasági játékokat próbálhattak ki az érdeklődők, valamint társadalomtudományi és műszaki foglalkozásokon vehettek részt. A délre benépesült sátorból a zene mellett hangos nevetés szűrődött ki, baráti csoportok ültek körben a földön. Voltak, akik a Cashflow nevű gazdasági játék által próbálták ki, hogyan lehet anyagilag függetlenné válni, valamint megvásárolni az előre kiválasztott álmot. Mások körben ülve szókirakóztak angol nyelven, nagyokat derülve az újonnan kitalált kifejezéseken. Délután a csíki egyetemisták által főzött söröket kóstolhatta meg minden szomjas látogató.

Csütörtökön a marosvásárhelyi Műszaki és Humántudományok Kar mutatkozik be, szintén lesznek műszaki foglalkozások, ahol a robotok kapják a főszerepet, illetve a humántudományi foglalkozásokon a kommunikációs tevékenységek. A kertészmérnöki és tájépítészeti karon tanulók jóvoltából az általuk készített borokat is megkóstolhatják a sátorhoz látogatók – részletezte a PR-felelős. Hozzátette, pénteken a kolozsvári Természettudományi és Művészeti Kar mutatkozik be az érdeklődőknek, amely során az EU-val kapcsolatos kérdéseket tisztáznak, de film- és fotófoglalkozásokon is részt lehet majd venni. Szombaton a HÖK-tagok (Hallgatói Önkormányzat) által vezetett egész napos játékos foglalkozások várnak minden korosztályt.

Búzás kifejtette, a foglalkozások összeállításakor a szervezők arra fektették a hangsúlyt, hogy minden tudományterület leglátványosabb részét emeljék ki, valamint hogy olyan tevékenységeket biztosítsanak az érdeklődők számára, amelyek révén interaktívan tapasztalhatják meg a karokon folyó munkát is.

 

forrás: szekelyhon.ro

Eseménynaptár

2019. szeptember

KeSzCsSzVa
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30