Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Sajtónak / Rólunk írták /

Jubileumi verseny a Sapientia EMTE Gazdaság- és Humántudományok Karán

A Sapientia EMTE Gazdaság- és Humántudományok Kar, illetve a karon működő Bölöni Farkas Sándor Szakkollégium május 6–8. között tizedik alkalommal szervezte meg a Csíkszeredai Nyílt Esettanulmány Versenyt.

forrás: szekelyhon.ro

Az esettanulmány egy konkrét vállalatról szóló leírás, rejtett vagy nyitott megoldásra váró kérdésekkel, problémákkal, amelyekre a válaszokat az esettanulmány-megoldások kell tartalmazzák. Az esettanulmány-megoldásokat négyfős csapatok dolgozták ki, amelyeket három-négyfős bizottságok értékeltek. A jubileumi rendezvényen kilenc gazdasági felsőfokú képzést nyújtó intézményből (Nyugat-magyarországi Egyetem, Budapesti Gazdasági Főiskola, Szent István Egyetem, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Budapesti Corvinus Egyetem, Pécsi Tudományegyetem, Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Babeş–Bolyai Tudományegyetem, Modern Üzleti Tudományok Főiskolája) tizennyolc csapat mérte össze szaktudását. A verseny két szekcióban zajlott, alap és mesterképzésben tanuló hallgatók mutatták be megoldásaikat.

Az idei esettanulmány a csíkszeredai Hotel Salvator vendéglátó egység és a Jakab Antal Tanulmányi és Felnőttképzési Központ fejlesztési lehetőségeiről szólt, dr. Szakács Ferenc Sándor örömmel osztott meg minden információt az általa vezetett intézményről, hogy a diákok valós gazdasági helyzettel állva szemben növelhessék gyakorlati tudásukat. A versenyzők számos olyan fejlesztési stratégiát dolgoztak ki, amelyek a valósághoz igen közel állnak és a jövőben segíthetik az intézmény előrehaladását.

Alapképzés szekcióban a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemet képviselő Reggeli Torma csapata örülhetett a végső győzelemnek. A csapat tagjai: Szilágyi Dávid, Erdős Tamás, Vadkerti Árpád, Molnár Csaba. Mesterképzési szekcióban a vándorserleg a Budapesti Corvinus Egyetemről érkező Last Resort nevű csapat tulajdonába került. A csapat tagjai: Nagy Tamás, Nőtigh Dániel, Andruska Andrea, Juhász Csaba.

A versenyzők úgy vélekednek, hasznos tapasztalatokkal gazdagodva távoztak a Sapientia-egyetemről. A vállalatvezetők és akadémiai szereplők alkotta zsűritől értékes és tanulságos visszajelzéseket kaptak a hallgatók, amelyek segítik további szakmai tevékenységüket.

A szervezők büszkék a verseny népszerűségére, örvendetes, hogy a versenyzők 900 km-t is utaznak, hogy összemérjék tudásukat a különböző egyetemekről érkezőkkel, illetve örülnek annak is, hogy a régió meghatározó cégei és cégvezetői is fontosnak tartják a rendezvényt. A vállalatvezetők rááldozzák a zsűrizésre vasárnapjukat, illetve anyagi támogatást is felajánlanak – informálta portálunkat Kádár Beáta PR-felelős.

Eseménynaptár

2019. május

KeSzCsSzVa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031