Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Sajtónak / Rólunk írták /

Kampánykörút Szovátán

A Sapientia Erdély Magyar Tudományegyetem idén is megszervezte a már hagyományossá vált felvételi tájékoztató körutat. A 10 napos körút során Erdély 150 középiskolájába tesznek látogatást az egyetemisták. Stábunk kamerája a szovátai bemutatón forgott.

forrás: sovidek.tv

 

A három helyszínen működő egyetem idei jelmondata: „Az egyetem idén is házhoz jön!”. A népszerűsítő akció során a három oktatási helyszínt 18 önkéntes hallgató fogja képviselni. A találkozásokról és a kampány körútról a marosvásárhelyi kommunikációfelelőst kérdeztük.
A kampány körút szovátai állomásának előadását a Domokos Kázmér Technológiai Líceum dísztermében tartották, ahol a terem becsengetés után zsúfolásig megtelt érdeklődővel. Elsőként a marosvásárhelyi Sapientia kommunikációs felelőse köszöntötte az egybegyűlteket, majd sorban a három Sapientiás hallgató bemutatta ki-ki a saját egyetemét. A kolozsvári hallgató kezdte, majd őt követte a marosvásárhelyi és végül a csíkszeredai zárta a bemutató szakmai részét. Ezt követte a diákélet bemutatása, amit a DK diákjai jobban értékeltek. A remek videó összeállításnak, a videóklippinek, amely befutotta az egész világot és a tusványosi héliumos interjúknak köszönhetően a diákok tapsolva nevettek az előadás második felén. A bemutató végén két diákot kérdeztünk, akiket igen csak megfogott a részletes előadás.A kampánystáb elmondása szerint egy nagyon sikeres bemutató volt, a szóróanyagoknak is nagy volt a kellettük és komolyabb érdeklődők is akadtak a bemutató végén. Az évek során egyre többen jelentkeznek a Sapientiára, ami annak is köszönhető, hogy 2012 óta államilag elismert - akkreditált az egyetem. Minden információt a diákok a www.sapientia.roHYPERLINK  weboldalon megtalálhatnak.

Eseménynaptár

2019. május

KeSzCsSzVa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031