Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Sajtónak / Rólunk írták /

Kampánykörútra indul a Sapientia

Tájékoztató körutat indít jövő héttől a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem (EMTE), az erdélyi középiskolásoknak kívánják bemutatni az intézmény 2018/2019-as tanévre szóló kínálatát.

forrás: szekelyhon.ro

A felsőoktatási intézmény vezetői szerdán ismertették a 2018/2019-as tanévre vonatkozó, a felvételivel kapcsolatos adatokat, ugyanakkor bejelentették, jövő héttől tájékoztató körútra indulnak az erdélyi iskolákban az Egyetem házhoz jön! programjuk részeként. 

Megtudtuk, Erdély mintegy száz középiskolájába látogatnak el az egyetem hallgatói, ahol a végzősöknek mutatják be az egyetemet. A három oktatási helyszínről (Csíkszereda, Marosvásárhely, Kolozsvár) 18 önkéntes diák hármas csoportokban, két héten keresztül (november 13-24.) próbálja meggyőzni a választás előtt álló diákokat, hogy a Sapientia egyetemen folytassák tanulmányaikat. Egy interaktív bemutató és egy közvetlen beszélgetés által betekintés nyújtanak az egyetem képzési kínálatába, továbbá megismerhetik az intézmény infrastruktúráját, valamint azt, hogy milyen is sapientiás hallgatónak lenni.

A két hét alatt 56 település 108 középiskolájába látogatnak el – számolt be a sajtóeseményen Mara Gyöngyvér, az egyetem rektorhelyettese.

Egyre jobb az egyetem híre

Tonk Márton, a Sapientia EMTE Kolozsvári Karának dékánja ismertette, a 2018/2019-es tanévre 30 alapképzéses és 12 mesterképzéses szakot indít oktatási helyszínein az intézmény. Az alapképzéses szakok helyeire 1160 diák jelentkezhet, a mesterképzésekre pedig 378 hallgató. Tonk Márton ugyanakkor fontosnak tartotta kihangsúlyozni, a Sapientia egyetem egyre jobb kapcsolatot ápol az erdélyi magyar középiskolákkal, ami részben annak is köszönhető, hogy sok tanintézetben ma már a Sapientián végzett hallgatók töltik be a pedagógusi állásokat. De az sem elhanyagolható tény, hogy az egyetem egyre inkább bebizonyítja a közvélemény előtt, hogy megéri továbbtanulás céljából a Sapientiát választani – tette hozzá.

Tudatos választás a Sapientia

Lázár Ede, az egyetem Csíkszeredai Karának dékánja elmondta, a következő tanévben is 14 alap- és 5 mesterképzéses szakra lehet iratkozni a csíkszeredai intézményben. Változás – folytatta –, hogy jövőtől az eddig környezetmérnöki szakként ismert ágazatuk átalakul ökológiai mérnöki szakká. A szak tartalmát is ennek megfelelően módosítják – húzta alá. A dékán emellett megjegyezte, az utóbbi évek felvételi adataiból és tapasztalataiból kitűnik, a diákok ma már egyre tudatosabban választják a Sapientia egyetemet továbbtanulásuk helyszínéül.(Ezt a cikket a Székelyhonról másolták: https://szekelyhon.ro/aktualis/kampanykorutra-indul-a-sapientia)

Eseménynaptár

2020. június

KeSzCsSzVa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930