Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Sajtónak / Rólunk írták /

Karácsonyi ünnepség a Sapientián

Idén is megünnepelték az Úr Jézus eljövetelének közelségét a Sapientia EMTE hallgatói és oktatói szerdán este a Csíkszeredai Egyetemi Lelkészség szervezésében az egyetem előterében.

forrás: szekelyhon.ro

.

KaracsonyaSapientian1_b

Az ünnepség kezdetén Tamás József püspök osztotta meg alkalmi gondolatait a hallgatósággal. Feltette a kérdést: vajon a díszlet mögött meglátjuk-e az igazi lényeget, felismerjük-e a jászolban fekvő gyermeket, benne az Isten Fiát, aki eljött közénk, hogy a mi Megváltónk legyen. „A díszletek mögött fontos, hogy valóban ővele találkozzunk, rá emlékezzünk, hiszen ő számunkra a világ világossága lett. A legfontosabb célunk: Isten gyermekeinek lenni és maradni!” – hangsúlyozta a püspök. Karácsony üzenetét így fogalmazta meg: rá kell ébrednünk, hogy Isten nélkül nem sokra megy az ember. Engedjük, hogy az Úr Jézus foglalja el szívünkben helyét, hogy nekünk is olyan karácsonyunk legyen, mint a napkeleti bölcseknek, vagy a jászol körül összesereglett pásztoroknak.

KaracsonyaSapientian2_b

Kósa István helyszíni vezető, dékánhelyettes a mai embert fenyegető kihívásokról beszélt, amelyekkel szembe kell néznünk. Megítélése szerint egy olyan korszakban élünk, amikor kultúrák és nemzetek feszülnek egymásnak. András Előd, a Hallgatói Önkormányzat újraválasztott elnöke azt kívánta, hogy az elkövetkező néhány hétbe töltekezzen fel mindenki a karácsonyi csodából, a szeretetből, és úgy csomagolja azt ki, hogy egész évre jusson, jövő karácsonyig. Tapasztalják meg az adás és a kapás örömét egyaránt.

KaracsonyaSapientian3_b

A köszöntő beszédek után a dékánhelyettes és a hallgatói önkormányzat elnöke közösen helyezte fel a fenyődíszt a karácsonyfa tetejére. Az egyetemi lelkészség kórusa egyházi zenékből és ifjúsági énekekből állította össze zenés-verses műsorát, majd az egyetemi néptánccsoport tagjai felcsíki táncot adtak elő. Végül Csapai Árpád egyetemi lelkész kérte Isten áldását a kis közösségre és hozzátartozóikra. A családias hangulatú együttlét szeretetvendégséggel zárult.

VIDEÓ

Eseménynaptár

2019. november

KeSzCsSzVa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930