Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Sajtónak / Rólunk írták /

Kéz a kézben. Mikes-Sapientia közös programok várhatók

Együttműködési szerződést írt alá a Mikes Kelemen Elméleti Líceum igazgatója, Már István és dr. Kósa István, a Sapientia EMTE csíkszeredai karának dékánhelyettese.

forrás: www.hirmondo.ro

image
A Mikes Kelemen igazgatója, Már István és dr. Kósa István, a Sapientia csíkszeredai karának dékánhelyettese
– Más egyetemekkel is tartjuk a kapcsolatot, jó programajánlatokkal kerestek meg minket – mondta a január 15-én, pénteken aláírt szerződés kapcsán Már István –, de a csíkszeredai Sapientiához jó és működő személyes kapcsolatok is fűznek, például egyik volt tanárunk, Bakó Rozália most az egyetemen tanít, de eddig is visszajárt hozzánk vitaesteket tartani.

Az együttműködési megállapodás elsősorban az április 18–22-e között megrendezendő Iskola másként-hét időtartamára tervezett tevékenységekről szól. 

A csíkszeredai egyetem oktatókat küld Sepsiszentgyörgyre előadásokat, műhelymunkákat tartani, illetve fogad egy busznyi diákot és tanárt helyszíni szemlére, egyetembemutatóra. Szabad belépést biztosít a Mikes tanárainak az intézmény könyvtárába és az online könyvekhez is hozzáférést ad. Cserében a középiskola elkötelezte magát, hogy diákjai körében népszerűsíti a csíkszeredai karokat, illetve a tanárok számára szervezett továbbképzési lehetőségeket is. 

Bodor Tünde

Eseménynaptár

2020. június

KeSzCsSzVa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930