Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Sajtónak / Rólunk írták /

Kezdődik az őszi felvételi a Sapientián

Szerdától lehet iratkozni a csíkszeredai Sapientia EMTE által meghirdetett tandíjas és tandíjmentes helyekre. Az őszi felvételi szeptember 4–11. között zajlik.

 

sapientia_felveteli_kr_3_bEgy héten át várják a felvételizőket a Sapientiára

Az akkreditált egyetem mindkét karán maradtak a nyári felvételit követően tandíjas és tandíjmentes helyek, ezekre várják a felvételizőket az elkövetkező egy hétben. A Műszaki és Társadalomtudományi Kar dékánja, Kósa István érdeklődésünkre elmondta, a tavalyihoz hasonló jelentkezési arányra számítanak. A kar hat szakára hirdettek helyeket: az élelmiszer-ipari mérnök szakra hét tandíjmentes és harminc tandíjas helyet, az ipari biotechnológia szakra négy tandíjmentes és húsz tandíjas helyet. A kommunikáció és PR szakon csak tandíjas helyekre lehet felvételizni, szám szerint 27-re. A szociológia-vidékfejlesztési szakon öt tandíjas és 37 tandíjmentes hely maradt, a környezetmérnöki szakon pedig 15 támogatott és 30 tandíjas, míg a közélelmezési szakon összesen 22 hely, ebből hét tandíjmentes.

Maradtak tandíjmentes helyek a Gazdaság- és Humántudományok Kar szakjain is. „Arra számítunk, hogy a tandíjmentes helyek betelnek, szeretnénk elérni azt az eredményt, mint tavaly, akkor a tandíjas helyek 10-15 százaléka betelt” – fejtette ki Makó Zoltán, a kar dékánja.

Közgazdaság szakon 27 tandíjmentes és 50 tandíjas helyre lehet felvételizni, a könyvelés szakon öt, illetve 25 helyre. A gazdasági informatika szakon csupán egy támogatott hely van, viszont maradtak tandíjas helyek, szám szerint húsz. A marketing szakon hat tandíjmentes és 13 tandíjas helyre jelentkezhetnek az érdeklődők. A román-angol, illetve a világirodalom-angol szakokra szeptember 9-ig lehet iratkozni, az azt követő napokon kerül sor a nyelvvizsgákra. Kedden magyar és román nyelvből, míg szerdán angol nyelvből tartják a vizsgákat. A román-angol szakon négy tandíjmentes és harminc tandíjas helyet hirdettek meg, míg a világirodalom-angol szakon 18 tandíjas helyet.

Az egyetemre naponta 9-15 óra között lehet beiratkozni jövő szerdáig, a beiratkozási díj 50 lej. Szeptember 12-én szóbeli meghallgatást tartanak, ugyanezen a napon hirdetnek eredményt is, a sikeresen felvételizők listáját az egyetemen függesztik ki.

Mesterképzésekre is lehet még jelentkezni

Négy saját mesterképzés indult idén a Sapientián, az őszi felvételin a fenntartható biotechnológiák mesteri szakra még van hét tandíj-hozzájárulásos hely. Ugyancsak lehet még jelentkezni a kommunikáció, média és közkapcsolatok mesteri szakra, ahol 24 tandíjmentes és 26 tandíjas helyre várják a jelentkezőket.

forrás: szekelyhon.ro

Eseménynaptár

2019. június

KeSzCsSzVa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930