Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Sajtónak / Rólunk írták /

Kibővítették a Sapientia egyetem csíkszeredai épületét

Nemsokára befejezik a Sapientia EMTE csíkszeredai épületének külső munkálatait. Az épület szerkezetének kibővítésével már végeztek, újabb bentlakásszobáknak, laboratóriumoknak és planetáriumnak adva helyet a felsőoktatási intézményben. A létesítmény teljes felújítását március végéig kell elvégeznie a kivitelezőnek.

forrás: szekelyhon.ro

felujitott sapientia vn 002_bHa minden jól megy, határidőre elkészülhetnek a munkálatokkal

Befejezték többek között a homlokzat hőszigetelését, az ablakok cseréjét, és rendbe tették az épület tetőzetét. Nemrég elkészültek a Temesvári sugárútra néző, B szárny szerkezetének kibővítésével, megszüntetve így az épület lépcsőzetességét. „A negyedik emeletén két bentlakásszobával, az ötödiken három szobával bővült az épület, a hatodikon pedig az űrszínház, vagyis a planetárium kapott helyet” – részletezte Makó Zoltán, a Sapientia EMTE Gazdasági és Humántudományok Karának dékánja. A B szárnyban lévő összes bentlakásszobát „kipofozták” már, a héten birtokukba vették a diákok. Ugyancsak elkészültek ebben az épületrészben öt szemináriumterem kialakításával, a következő félévtől itt már el is kezdhetik az oktatást. A dékántól megtudtuk, hogy a kazánt is felszerelték, a kivitelező cég munkatársai jelenleg a beüzemelésén dolgoznak.

Úgyszintén elkészültek az A és a B szárnyat összekötő épületrész szerkezetének kialakításával is, gyakorlatilag a könyvtár fölött alakítottak ki új helyszínt laboroknak. Itt egy nagyobb és három kisebb mérnöki laboratórium kap majd helyet, amint végeznek a belső munkálatokkal.

felujitott sapientia vn 006_bA felújított épületrész

Arról már korábban írtunk, hogy az egyetem Szabadság térre néző, A szárnyában első lépésként kilenc szobát újítottak fel. A dékán elmondta, jelenleg a fennmaradó kilenc szoba rendbetételéhez is hozzáfogtak, ugyanakkor ebben az épületrészben az infólaborok kialakításán is munkálkodnak. Makó úgy látja, a teljes felújítási munkálatot határidőre, azaz március 25-re befejezi a kivitelező.

A felújítást és bővítést egyébként hosszas huzavona után szeptemberben kezdték el, a kivitelezést a csíkszeredai Harbau Kft. vállalta. A beruházást több mint kétmillió euróból valósítják meg.

Eseménynaptár

2019. szeptember

KeSzCsSzVa
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30