Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Sajtónak / Rólunk írták /

Közös kutatómunkába kezdenek

Sikeresnek értékeli a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház vezetősége a múlt hétvégi második kórháznapokat, amely a tavalyi első után még több érdeklődőt vonzott, ugyanakkor a szervezők elmondása szerint színvonalasabb előadásokat tartottak. Az idei Csíkszeredai Kórháznapok egyik legfontosabb mozzanata, hogy a kórház együttműködési szerződést kötött a Sapientia – EMTE csíkszeredai karával – ennek részleteit ismertette tegnap a sajtóval a kórház és az egyetem vezetősége.
forrás: hargitanepe.eu

A kórház orvosközössége szemszögéből dr. Adrian Dob­rică mellkassebész számolt be a hétvége tapasztalatai­ról, és kifejtette, hogy a kórháznapok most már országosan számon tartott konferenciává nőtte ki magát. A kórháznapok díszmeghívottja volt Diana Loretta Păun, Klaus Johannis államfő tanácsosa, aki pozitív tapasztalatokkal távozott Csíkszeredából.
A helyi orvosok és rezidensek mellett több elismert professzor is értékes előadást tartott, romániaiak és magyarországiak egyaránt.
– Az idei rendezvény legfontosabb mozzanata a Sapientia egyetemmel kötött szerződés aláírása volt, amelynek azért van nagy jelentősége, mert az egyetemen folyamatosan zajlik a kutatómunka, amelybe ezentúl a kórház szakemberei is bekapcsolódhatnak. Ugyanakkor az orvosok közül többen is rendelkeznek már egyetemi előadói tapasztalattal, amelyet a Sapientia is kamatoztathat. Ehhez biztosít jó lehetőséget a kórházban hamarosan létrejövő kutatóközpont – részletezte az orvos.
Dr. Konrád Judit kórházmenedzser szerint azért is fontos ez a lépés, mert ez is hozzájárulhat a kórház II-es besorolásának gyorsabb megszerzéséhez. Ugyanakkor a megyei kórház és az egyetem között már történtek együttműködések.
Dr. Mara Gyöngyvér rektor­helyettes rámutatott, a biomérnöki tanszék dolgozik majd együtt szorosabban a kórházzal, azonban a közös kutatási témák pontosítása csak ezután történik meg. Hozzátette, hogy reményeik szerint nemcsak a kutatásban, hanem az oktatásban és a konferenciák szervezésében is szorosabb együttműködés alakul ki a két intézmény között.

Márk Boglárka

Eseménynaptár

2019. szeptember

KeSzCsSzVa
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30