Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Sajtónak / Rólunk írták /

Laborkukacokat keresnek

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Csíkszeredai Karának Biomérnöki és Élelmiszer-tudományi Tanszékei hetedik alkalommal hirdetik meg a Laborkukac Diákvetélkedőt a romániai magyar általános- és középiskolások számára. A vetélkedő célja a tanulók gyakorlati ismereteinek gyarapítása a biológia, kémia, környezettudomány és élelmiszer-tudomány szakterületeken.

forrás: szekelyhon.ro

A vetélkedő ezúttal biológiai és környezettudományi, valamint kémiai és élelmiszer-tudományi témájú laboratóriumi kísérletek elvégzéséből és kiértékeléséből áll, amelyet részben az iskolában, részben a Sapientia EMTE Biomérnöki és Élelmiszer-tudományi Tanszékeinek laboratóriumaiban végeznek el a jelentkezők.

A versenyre két kategóriában lehet jelentkezni. A 7-8. osztályos tanulók feladata az első fordulóban a megadott gyakorlatok elvégzése, eredmények dokumentálása és kiértékelése a megadott feladatlap alapján, míg a második fordulóban előzetesen megadott tematika alapján egy laborgyakorlat elvégzése a Sapientia EMTE laboratóriumaiban. A 9-12. osztályos tanulók feladata az első fordulóban a megadott gyakorlatok elvégzése, eredmények dokumentálása és kiértékelése feladatlap alapján, a második fordulóban előzetesen megszabott tematika alapján egy laborgyakorlat és egy szabadon választott érdekes kísérlet elvégzése a Sapientia EMTE laboratóriumaiban.

A versenyre 3 fős, általános és középiskolai diákokból álló csapatok nevezhetnek be. A csapattagok kötelezően ugyanazon iskola diákjai lehetnek. Egy szakos tanár (kémia, élelmiszer-tudomány, biológia, környezettudomány) egy iskolából csak egy csapatot vezethet. Ha a csapat valamely tagja vagy a vezető tanár nem tud részt venni a vetélkedőn, akkor a csapatot a szervezőknek jogában áll kizárni a versenyből. A határidők betartása kötelező. Az első forduló feladatlapjai letölthetők az egyetem honlapjáról, és ugyanitt lehet bejelentkezni.

Eseménynaptár

2019. május

KeSzCsSzVa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031