Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Sajtónak / Rólunk írták /

LEGHEPIBB Túlcsordulunk a boldogságtól: a sapisok és a kolozsváriak is legjobbak között

A Boldogság Nemzetközi Napján Pharrell Williams kihirdette a legjobb feldolgozásokat: Romániából négy videó került be a topba.

A Sapientia és a kolozsváriak videóját is beválasztották a világ legjobb Happy-adaptációi közzé. A Boldogság Nemzetközi Napja alkalmából fogott össze az ENSZ és Pharrell Williams

A zenész március 20-án, minden időzónában délben hirdette ki a legsikerültebb Happy-feldolgozásokat, amelyek közé a Sapientia EMTE és a kolozsvári hipszterek videóját is beválasztották. 
 

 


Kalamár Gáspár Gábor, a Sapientia EMTE Rektori Hivatalának PR-felelőse, a sapientiás videó készítője aTransindexnek elmondta, már tavaly ősszel eldöntötték, hogy ebben a tanévben is készítenek egy videót az egyetem népszerűsítésére. Az első ötletük a 2012-es nagy népszerűségnek örvendő Tóth Szabolccsal készült videó (Viktor és az egyetem) folytatása volt, több forgatókönyvet is előkészítettek, és már TSZ-szel is beszéltek. Közben viszont elkezdtek terjedni a Happy-adaptációk. 

"Arra gondoltunk, hogy a kettőt összeolvasztjuk egy videóba, de végül az a döntés született, hogy halasztjuk a TSZ-el készülő anyagot és gyorsan készítünk egy Happy-adaptációt. Közben hetente jelentek meg a hasonló videók és amire a forgatáshoz értünk, kicsit úgy éreztük, hogy már biztos lerágott csont az egész, és készítünk egy anyagot belső használatra. Összeállítottam egy dokumentációt és forgatókönyvet, ez alapján castingolták a személyeket a kari PR-osok (Búzás Beáta, Csíki Adél, Kovács Ágota, Palkó Réka), akik csak Sapisok lehettek" - magyarázta Kalamár. 

Kolozsváron, Marosvásárhelyen és Csíkszeredában forgatták a videót, az egyetem kampuszaiban, mindenhol egy-egy napot. Az előkészültekkel, forgatással és utómunkával együtt szűk egy hét alatt készült el a videó. 

"Egy egész autónyi felszerelést vittem magammal, este pedig a helyszínen vágtam is az anyagot. A forgatást megnehezítette, hogy nem állt rendelkezésemre profi filmes csapat, a stábot a kari PR-os és néhány segítőkész diák alkották. Három napig együtt buliztunk a tanárokkal, a diákokkal, valamint az adminisztrációs személyzettel, és mint minden jó buli, ez is azzal a kellemes fejfájással végződött, amit másnap kicsit se bán az ember" - mesélt az élményeiről.

A Kelet-európai időzónából többek között bekerült a kijeviek boldogságért harcoló Majdanos videója, a bukarestiekmindenkit megérintő boldogsága és a bukarestiek másik, eddig számunkra még ismeretlen feldolgozása. De a Közép-európai időzónából a budapesti feldolgozást is beválasztották a legjobbak közé. 


24hoursofhappiness.com weboldalon futó 24 órás esemény mellett Pharrell arra kér mindenkit, hogy cselekedjenek és segítsenek a globális humanitárius tevékenységekhez pénzt gyűjteni. Emlékeztet arra, hogy mindenki megérdemli a boldog, egészséges életre való esélyt, és arra buzdít, hogy adakozzunk az ENSZ humanitárius tevékenységeinek megsegítésére. Adakozni ezen az oldalon lehet.

 

forrás: transindex.ro

Eseménynaptár

2019. szeptember

KeSzCsSzVa
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30