Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Sajtónak / Rólunk írták /

Logikai és matematikai versenyen mérették meg tudásukat a diákok Csíkszeredában

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem csíkszeredai Gazdaság- és Humántudományok Karának Matematika – Informatika Szakcsoportja idén ötödik alkalommal szervezte meg a Sapi Tehetségnapot középiskolások számára. 

 

A logikai és matematikai versenyre 2015. január 24-én, szombaton került sor, december folyamán pedig 26 három fős csapat jelentkezett szakiskolákból és líceumokból egyaránt. 

A csapatok két szintcsoportba voltak beosztva. Az egyik az elméleti líceumokból, a másik pedig a szakközépiskolákból érkező csapatokat foglalta magába.
Az első próbán a csapattagok egyénileg egy 20 kérdésből álló matematikai tesztet kellett megoldjanak 60 perc alatt.

A két verseny között a diákok közös úszáson vettek rész a csíkszeredai uszodában. A kikapcsolódás, lazítás után kezdődött a verseny második része, a logikai – matematikai kvízjáték. Ez egy stratégiával ötvözött tehetségfelmérő verseny, amelyben a csapatok az eddig megszerzett pontjaik számát növelhették, vagy csökkenthették. 

A nyertes csapatok:

A csapatokat két kategóriában díjazták:
1. Szakközépiskolák
I. díjat a a csíkszeredai Nagy István Művészeti Szakközépiskola Hátsó padsor csapata nyerte. A csapat tagjai: Bíró Árpád, Bálint Tamás, Vitályos Sándor. A csapat felkészítő tanára: Csata Lili.
II. díjat a csíkszeredai Nagy István Művészeti Szakközépiskola Első padsor csapata nyerte. A csapat tagjai: Csíki Ottó, Bodó Tímea, Sós Beáta. A csapat felkészítő tanára: Csata Lili.
III. díjat a sepsiszentgyörgyi Berde Áron Gazdasági és Közigazgatási Szakközépiskola Több, mint végtelen csapata nyerte. A csapat tagjai: Gercuj Norbert, Ionita Barnabás, Kiss Tünde. A csapat felkészítő tanára: Brendus Márta.
Különdíjban részesült az egyéni versenyszám legmagasabb pontszámát elérő Bíró Árpád, a csíkszeredai Nagy István Művészeti Szakközépiskola diákja.

2. Elméleti líceumok
I. díjat a csíkszeredai Márton Áron Gimnázium Hit for Brains csapata nyerte . A csapat tagjai: Burus Endre, Kovács Ádám, Papp Andrea Kinga. A csapat felkészítő tanára: Tamási Csaba és Páll R. Olga.
II. díjat a gyergyószentmiklósi Salamon Ernő Gimnázium Mat-hack csapata nyerte. A csapat tagjai: Kopacz Anikó, Székely Attila, Tamás Katalin. A csapat felkészítő tanára: Bíró Zoltán
III. díjat a székelykeresztúri Orbán Balázs Gimnázium FMatec csapata nyerte. A csapat tagjai: Dénes Tamás, Fekete Róbert, Gagyi Mátyás. A csapat felkészítő tanára: Simó Margit és Sebestyén József.
Különdíjban részesült az egyéni versenyszám legmagasabb pontszámát elérő Koncz Botond, a Márton Áron Gimnázium diákja.

Dr, Makó Zoltán a Gazdaság- és Humántudományok Kar dékánja a végén mindenkinek megköszönte a részvételt és egyenként gratulált a versenyzőknek, a csapatoknak, valamint az őket felkészítő és elkísérő tanároknak is. A dékán úr azt is kihangsúlyozta, hogy azok a diákok, akik egyéni versenyben legalább 50 pontot értek el vagy a csapatversenyben az első három helyezések egyikén végeztek, automatikusan felvételt nyertek a gazdasági szakok egyikére ingyenes helyre.

A versenyt a Hargita Megye Tanácsa is támogatta.

Eseménynaptár

2020. február

KeSzCsSzVa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829