Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Sajtónak / Rólunk írták /

Maradtak még üres helyek a Sapientián

Elkezdődött az őszi felvételi a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Csíkszeredai Karán. Az érdeklődők péntekig jelentkezhetnek a betöltetlen helyekre.

forrás: szekelyhon.ro

A Sapientia EMTE Csíkszeredai Kara idén nagy népszerűségnek örvend, a nyári felvételi alkalmával 281 diák nyert felvételt az egyetemre: ebből 215-ön alapképzési szakokra, 66-an pedig mesterképzőre jutottak be.

Az eredményhirdetést követően öt nap állt a friss hallgatók rendelkezésére, hogy visszaigazolják a felvételin elnyert helyüket, amennyiben ezt nem tették meg, az annyit jelentett, hogy nem tartanak rá igényt. Alapképzésen 204 személy, mesterképzésen pedig mindenki visszaigazolta a helyét, az így üresen maradt helyekből alakult ki az őszi felvételire meghirdetett betöltetlen helyek listája.

A gazdasági mesterképzések esetében később volt a nyári felvételi: a vezetés és szervezés szakra 25-en, az alkalmazott közgazdaságtan és pénzügy szakra pedig 18-an iratkoztak be. Csíki Adél, az egyetem kommunikációért felelős munkatársa megkeresésünkre elmondta, hétfőn már a reggeli órákban több mint tíz diák iratkozott be az egyetemre.

Az érdeklődők szeptember kilencedikéig, naponta 9 és 15 óra között az egyetem Tanulmányi Titkárságán (I. emelet) iratkozhatnak be az üresen maradt helyekre.

A nyári felvételin legnépszerűbbnek bizonyuló gazdasági szakcsoportban 5 alapképzési szakon hirdetnek pótfelvételit: agrár- és élelmiszeripari gazdaság szak és általános közgazdaság szak (19 tandíjmentes, 20 tandíjas hely), könyvelés és gazdálkodási informatika szak (0 tandíjmentes, 25 tandíjas hely), marketing szak (6 tandíjmentes, 15 tandíjas hely) és gazdasági informatika szak (0 tandíjmentes, 3 tandíjas hely).

A humán szakcsoport esetében két, már jól bejáratott alapképzési szakon üresen maradt helyekre lehet jelentkezni: román nyelv és irodalom – angol nyelv és irodalom szak (2 tandíjmentes, 33 tandíjas hely), valamint a világ- és összehasonlító irodalom – angol nyelv és irodalom szak (4 tandíjmentes, 16 tandíjas hely). A társadalomtudományi szakcsoport keretében három szak közül választhatnak az őszi felvételizők: szociológia szak (0 tandíjmentes, 13 tandíjas hely), humánerőforrás szak (1 tandíjmentes, 15 tandíjas hely), valamint kommunikáció és PR szak (0 tandíjmentes, 35 tandíjas hely).

A mérnöki szakcsoportban öt alapképzési szakra várják az érdeklődőket: élelmiszeripari mérnök szak (0 tandíjmentes, 14 tandíjas hely), környezetmérnöki szak (9 tandíjmentes, 10 tandíjas hely), turisztikai mérnök-menedzser szak (0 tandíjmentes, 8 tandíjas hely), élelmiszeripari biotechnológiák és génsebészet szakok (7 tandíjmentes, 5 tandíjas hely).

Mesterképzőre is felvételizhetnek azok az érdeklődők, akik lemaradtak a nyári iratkozásokról, itt öt szak közül lehet választani: fordító és tolmács mesteri szak (2 tandíjmentes, 16 tandíjas hely), vezetés és szervezés szak (0 tandíjmentes, 20 tandíjas hely), alkalmazott közgazdaságtan és pénzügy szak (12 tandíjmentes, 10 tandíjas hely), fenntartható biotechnológiák szak (0 tandíjmentes, 10 tandíjas hely), valamint kommunikáció és közkapcsolatok szak (0 tandíjmentes, 4 tandíjas hely). A beiratkozáshoz szükséges iratok listája és egyéb információk megtalálhatók az egyetem weboldalán.

Eseménynaptár

2019. augusztus

KeSzCsSzVa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031