Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Sajtónak / Rólunk írták /

Még vannak helyek a Sapientia csíki karain

Többen választották idén a Sapientiát, mint tavaly – tudtuk meg Makó Zoltántól, a Sapientia – Erdélyi Magyar Tudományegyetem csíkszeredai Gazdaság- és Humántudományok Karának dékánjától. Ennek ellenére jócskán maradtak betöltésre váró helyek. A szakok többségére csütörtökön még lehet jelentkezni.

 

sapientia_felveteli_kr_2_bCsütörtökön van az utolsó felvételi nap a Sapientián

Még nem zárult le minden szakon a felvételi, de az eddigi adatok alapján elmondható, hogy tíz százalékkal többen iratkoztak be az egyetemre, mint tavaly. A Sapientia csíkszeredai Gazdaság- és Humántudományok Karán a közgazdaság, valamint a könyvelés szakok bizonyultak a legnépszerűbbnek – válaszolta érdeklődésünkre Makó Zoltán dékán, mindkét szakra eddig 23–23-an jelentkeztek. Idén indult a gazdasági informatika szak, ahol a tandíjmentes helyek beteltek, erre a szakra eddig 11-en jelentkeztek. „Úgy ítélem, hogy életképes lesz ez a szak is” – mondta a kar dékánja.

A marketing szakon a 15 tandíjmentes, illetve 15 tandíjas helyre szerdáig 11-en iratkoztak be. Lezárult már a jelentkezés a román–angol szakon, melyet 16 felvételiző választott. Itt még négy tandíjmentes, illetve harminc tandíjas hely maradt. Úgyszintén lejárt a jelentkezési határidő a világirodalom–angol szakra is, ahová eddig 13-an jelentkeztek. Így a meghirdetett tíz finanszírozott hely betelt.

Sok jelentkező a PR-szakon is

A Műszaki és Társadalomtudományok Karon hat szakra várják csütörtökön 15 óráig a felvételizőket. Az élelmiszeripari mérnök szakra 13-an jelentkeztek eddig. Ezen a szakon még hét tandíjmentes hely és harminc tandíjas betöltetlen. A környezetmérnöki és az ipari biotechnológiai szak öt-öt felvételizőt vonzott, a közélelmezési szakra pedig kilencen adták le a dossziéjukat. A szociológia szakon 13 tandíjmentes, valamint 37 tandíjas helyet hirdettek meg, ahová eddig kilencen jelentkeztek. „A legtöbben a kommunikáció és PR-szakot választották, ahová mostanig 24-en jelentkeztek” – tudtuk meg Kósa Istvántól, a Műszaki és Társadalomtudományok Kar dékánjától.

„Én eleinte Kolozsvárra szerettem volna menni, de végül anyagi megfontolásból a Sapientiát választottam, és azért is, mert nagyon szeretem Csíkszeredát” – érvelt döntése mellett a parajdi Simon Alfréd Botond, aki úgyszintén a kommunikáció szakot választotta.

Összességében mindkét karon maradtak tandíjmentes és tandíjas helyek is, melyekre még csütörtökön lehet jelentkezni, ugyanakkor ősszel lesz pótfelvételi. A felvételieredményeket pénteken délután függesztik ki az egyetem aulájában.

 

forrás: szekelyhon.ro

Eseménynaptár

2019. augusztus

KeSzCsSzVa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031