Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Sajtónak / Rólunk írták /

Megvásárolhatók az egyetem régi bútorai

Pénteken zárul le a Sapientia csíkszeredai bentlakásszobái régi bútorzatának értékesítése: a berendezésből civil szervezeteknek is adományoztak, illetve kedvezményes áron juthattak hozzá az oktatási intézmény munkatársai, majd később az érdeklődők is.

.

sapientia butor vn 006_b

Túladtak a Sapientia EMTE bentlakásszobáinak eddigi bútorzatán, legalábbis azokon, amelyek állapota alkalmas volt erre. A berendezéseket még az egykori Új Hargita Szállodából örökölte az egyetem 2001-ben, indulásakor.

Kósa István, az egyetem csíkszeredai karának dékánhelyettese megkeresünkre elmondta, a régi szálló berendezését először civil szervezeteknek akarták adományozni, de mérsékelt volt az érdeklődés részükről. Az egyetem előterében kiállított tárgyak közül ágyakat és szekrényeket vitt el a Hargita Megyei Gyermekjogvédelmi és Szociális Igazgatóság és a Néri Szent Fülöp Alapítvány. De olyanra is volt példa, hogy egy intézmény ezer kiló pityókával hálálta meg a számára adományozott ágyakat.

sapientia butor vn 005_b

„A megmaradt berendezést meghirdettük kedvezményes áron a kollégáink részére, de ők is keveset vittek el. Megfelelő számú érdeklődő hiányában úgy döntöttünk, hogy elárverezzük azokat jutányos áron a város lakosainak”– közölte Kósa. Pénteken van az utolsó nap, hogy az egyetem halljában lévő megmaradt bútorokat megvásárolják. A bentlakásszobák ajtóit 10 lejért vihetik az érdeklődők, a nagy asztalok 20, a tévéasztalok 10 lejbe kerülnek. Az éjjeli szekrényekhez, könyvespolcokhoz, tükrös fésülködőasztalokhoz, valamint a székekhez 15 lejért lehet hozzájutni. Az egyszemélyes ágyakat 30 lejért, az emeleteseket pedig 100 lejért lehet megvásárolni. A matracokat 10 és 30 lej közötti áron árusítják, ezek iránt nagy volt a kereslet. „Az árverésből befolyt összeget kizárólag az egyetem csíkszeredai helyszínére fogjuk fordítani. Ez az intézmény bevételeként van elkönyvelve, a helyszín központi forrásból származó összegét egészíti ki” – számolt be Kósa.  

A felsőoktatási intézmény bentlakásában a továbbiakban 20 négyágyas és 64 háromágyas szoba lesz fenntartva új szobabútorzattal és felújított fürdőszobákkal. „Tanévkezdésre az összes új bútor a helyére kerül. Ezenkívül a jövőben szeretnénk még modernizálni a kollégium két konyháját, és azok közelében közösségi tereket hoznánk létre, ahol a diákok elfogyaszthatják ennivalójukat, beszélgethetnek vagy akár tévét is nézhetnek. Emellett ősszel be fogunk rendezni egy klubhelyiséget az épület alagsorában” – tájékoztatott az ügyintéző. 

Eseménynaptár

2019. május

KeSzCsSzVa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031