Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Sajtónak / Rólunk írták /

Nemzetközi Gazdasági és Üzleti Konferenciát szervezett Sapientia Csíkszeredában

A Sapientia EMTE Gazdaság- és Humántudományok Kara immár 12. alkalommal szervezte meg 2015. június 5-6. között Székelyföld egyik legrangosabb tudományos gazdasági konferenciáját.

forrás: erdely.ma

Ennek előestéjén, azaz június 4-én 18 órától az egyetem Nagy Aulájában közéleti és gazdasági jelentőségű műhelyvitát szerveztünk. A műhelyvita témája az idei konferencia mottójával is kapcsolatban állt – Értékváltások az átalakuló gazdaságban -, és az önkormányzatok és vállalatok kapcsolatát célozta meg kibontani, székelyföldi viszonylatban. 

A konferencia hivatalos megnyitójára 2015. június 5-én, pénteken került sor, 10 órától az egyetem Nagy Aulájában. A konferenciázókat elsőként a Gazdaság- és Humántudományok Kar dékánja, Dr. Makó Zoltán köszöntötte, majd a Hargita Megye Tanácsának elnöke, Borboly Csaba mondott köszöntő szavakat a jelenlévőknek. A megnyitót követte a plenáris előadások sorozata. 

 

 

Elsőként Monica Răileanu Szeles a brassói Transilvania Egyetem professzora tartott előadást, melynek címe a Comparative examination of self-perceived health and other dimensions of well-being across the EU-27. Őt követte Bakacsi Gyula a magyarországi Semmelweis Egyetem, egyetemi tanára, valamint a Sapientia EMTE Üzleti Tudományok Tanszék oktatójának előadása Does Barabási’s scale-free network topology apply to the patterns of the world? címmel. Száz János a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára szintén angol nyelven tartott előadást a résztvevőknek Financing cyclical growth assuming volatile interest rates címmel. A plenáris előadásokat Alexandru Minea zárta a franciaországi Auvergne Egyetem képviselője Fiscal Policy after the Great Recession: A Reassessment című prezentációjával.

A délutáni órákban kezdődtek a szekció előadások. A szekciók különböző tematikákban voltak megszervezve, így helyet kapott a régiófejlesztés és politikák, a pénzügy, a marketing, a vidékfejlesztés, a management, a gazdaságpolitikák témakör is. Közel száz résztvevője volt az idei konferenciának, valamint ennek előestéjén megszervezett workshopnak.

A program záró pontjaként szerepelt a konferenciakirándulás, melynek keretében a résztvevők szombaton ellátogattak a Szent Anna tóhoz, majd rövid sétával elérkeztek Tusnádfürdőre, onnan pedig busszal vissza a Sapientia Egyetemhez. 

 

Eseménynaptár

2020. június

KeSzCsSzVa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930