Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Sajtónak / Rólunk írták /

Őszi felvételi felújításokkal

Csütörtökig lehet beiratkozni a Sapientia EMTE Csíkszeredai Karain szervezett őszi felvételire a gazdasági, műszaki, valamint társadalomtudományi szakokra, a humán szakokon ma ez befejeződik. A felújítások miatt a tanévkezdés halasztódik.

forrás: szekelyhon.ro

sapientia felveteli vn 001_b

Alap- és mesteri képzésekre is iratkoznak az érdeklődők. Még néhány nap maradt

Múlt héten, szeptember 4-én kezdődött el az iratkozás az egyetemen a nyári felvételi időszak után üresen maradt helyekre. Az első napokban még kevesen érdeklődtek, a jelentkezők zömét most, a hét első két napján várták – tájékoztatott Makó Zoltán, a Gazdasági és Humántudományok Kar dékánja. Szerinte ez annak is tulajdonítható, hogy több középiskolában az első napokban még nem adták ki az érettségi diplomákról szóló igazolásokat. „Arra számítunk, hogy a tandíjmentes helyek betelnek” – közölte Makó, hozzátéve, a beiratkozók száma az utóbbi két évhez viszonyítva enyhén növekedett, és a 2011-es szintet közelíti.

Egyes szakok népszerűbbek

Az alapképzésben a könyvelési és gazdasági informatika, illetve a világ- és összehasonlító irodalom szakokon számítanak a legtöbb jelentkezőre, utóbbinál külföldi iratkozó is van. A mérnöki szakoknál az érdeklődés változó, az újnak számító génsebészet és humán erőforrás szakok indítása viszont még nagyban függ a hallgatók számától – tudtuk meg. A mesterképzésben a kommunikáció és közkapcsolatok szak a legkeresettebb, de a fordító és tolmács szakok is népszerűek.

Tanévkezdés október elsején

Múlt héten elkezdődött az egyetem épületének felújítása, a szerkezeti átalakítás során a második emeleten lévő bentlakási szobákat informatikai laboratóriumokká és előadótermekké alakítják. Ez szeptember végére befejeződik, így a tanév a szokásosnál később, október elsején kezdődik, akárcsak a többi romániai egyetemen – mondta el Makó Zoltán.

Később megkezdik a külső felújítást: az ablakok cseréje és a homlokzat hőszigetelése történik meg. Ha szükséges, a megyei önkormányzat által rendelkezésre bocsátott előadótermeket is használhatják oktatási célokra a felújítás alatt – közölte a dékán. Kevesebb hely lesz a bentlakásban is a munkálatok miatt, és várhatóan költözni is kell egyik épületszárnyból a másikba, de Makó értékelése szerint a mintegy 240 szálláshely fedezi az igényeket, mivel tavaly is 240 hallgatót helyeztek el bentlakásban.

Eseménynaptár

2019. szeptember

KeSzCsSzVa
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30