Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Sajtónak / Rólunk írták /

Osztatlan siker az Ezüst Akadémia Kézdivásárhelyen

Február 23-án Kézdivásárhelyen a zsúfoltságig megtelt Vigadó nagy termében megtartották a Csíkszeredában rövid idő alatt sikertörténetet befutott Ezüst Akadémia oktatási program megnyitóját.

forrás: szek-helyek.ro

A megnyitón Bokor Tibor, Kézdivásárhely polgármestere köszöntötte a jelentkezőket, örömét fejezte ki hogy mintegy 330 érdeklődő jelentkezett, az 50 év felettieknek meghirdetett program sorozatra. Számomra azért is kiemelkedő az Ezüst akadémia, mert különleges évet írunk Kézdivásárhely életében. A céhes város 590 éves. Ez alkalomból program sorozattal készülünk a város lakói számára, amelynek egyik pillére a közösség építés, a közösség megerősítése, ezt a célt szolgálja az Ezüst akadémia is – mondta a polgármester. Továbbá köszönetet mondott Pro Sanitate Alapítvány elnökének Bakk-Vitális Kingának a rendezvény támogatásáért, valamint a Ráduly Attilának, a Zöld Nap Egyesület elnökének a szervezésben nyújtott hozzájárulásért.

Bokor Tibor, polgármester

fotó: Szék-helyek

A jelen levő dr. Makó Zoltán, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem csíkszeredai karának dékánja is szolt a hallgatósághoz. Kifejtette, hogy az egyetem alapító okiratában szerepel, hogy részt vállal Székelyföld modernizációjában. Véleménye szerint ez a rendezvény sorozat is ezt szolgálja.

dr. Makó Zoltán, dékán

fotó: Szék-helyek

Az érdeklődőket köszöntötte dr. Szilveszter Szabolcs, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Biomérnöki Tanszékének egyetemi adjunktusa, városi tanácsos, a kézdivásárhelyi Akadémia kezdeményezője és Ráduly Attila a Zöld Nap Egyesület elnöke.

dr. Szilveszter Szabolcs, egyetemi adjunktus és városi tanácsos

fotó: Szék-helyek

Ráduly Attila, elnök

fotó: Szék-helyek

A kezdeményezés sikerét az is bizonyítja, hogy korosztályt nem ismer a tudás vágy, hisz a legidősebb hallgató dr. Vitális Sándor Bakk-Vitális Kinga édesapja 93 évesen jelen volt a teremben.

A megnyitó után az akadémia hallgatói dr. Kádár Annamária előadását hallgathatták meg „Én, mint a saját mesém hőse” címmel. A hatalmas taps és feltett kérdések az osztatlan sikert húzzák alá.

dr. Kádár Annamária, előadó

fotó: Szék-helyek

Eseménynaptár

2019. május

KeSzCsSzVa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031