Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Sajtónak / Rólunk írták /

Ösztöndíjat hirdetnek a leendő sapientiásoknak

A szociálisan hátrányos helyzetű, tehetséges, magyar anyanyelvű, lehetőleg szórványban élő vagy onnan származó fiataloknak kíván segítséget nyújtani a továbbtanuláshoz a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem (EMTE) a Domokos Pál Péter Ösztöndíjprogrammal.

forrás: kronika.ro

A havi 350 lejes támogatásban azok a sikeresen érettségizett diákok részesülhetnek, akik a Sapientia EMTE csíkszeredai karán felvételiznek alapképzésen környezetmérnöki, élelmiszeripari mérnöki, génsebészeti, turisztikai mérnök-menedzseri, valamint élelmiszeripari biotechnológiák, illetve mesterképzésen a fenntartható biotechnológiák szak valamelyikére. Az ösztöndíjat elnyert hallgatóval egy évre szóló szerződést kötnek, amelyben a diák vállalja, hogy az adott tanévben minden vizsgáját leteszi – amennyiben ez nem sikerül, a következő tanévtől megvonják a finanszírozást. A havi 350 lejes támogatás egyébként a bentlakásszoba és az étkezés költségeit fedezi.

Az ösztöndíj ötletgazdája a magyarországi Professzorok Batthyány Köre egyesület, Kilár Ferenc vegyész, az egyik kezdeményező pedig lapunknak arról számolt be: segíteni szeretnének, de eddig nagyon kevesen érdeklődtek a program iránt. Egyelőre öt hallgatót tudnak támogatni ösztöndíjjal, nagyobb érdeklődés esetén azonban bővülhet a támogatottak köre.

Az elsődleges feltétel a sikeres érettségi vizsga, a pályázóknak emellett egy űrlapot kell kitölteniük, és meg kell fogalmazniuk egy motivációs levelet, amelyben megindokolják, miért van szükségük a támogatásra, illetve miért szeretnének a választott szakon tovább tanulni. A pályázati adatlapokat azegyetem honlapjáról lehet letölteni, a beküldési határidő július 11., a pályázatokra egy héten belül választ kapnak az érdeklődők.

Eseménynaptár

2019. május

KeSzCsSzVa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031