Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Sajtónak / Rólunk írták /

Pénzidomár: az itt megszerzett tudás felnőttként is hasznosítható

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem (EMTE) Csíkszeredai Kara és az OTP Bank Románia, Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusának közreműködésével idén is – immár hatodik alkalommal – megszervezi a Pénzidomár pénzügyi és gazdasági vetélkedőt középiskolások számára.

A vetélkedő ötlete hagyományteremtő szándékkal született meg a szervezőkben, a kezdeményezéshez pedig örömmel csatlakozott évekkel ezelőtt Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa, valamint az OTP Bank Románia.

A verseny célja

A pénzügyi és gazdasági vetélkedő célja a középiskolás diákok pénzügyi és gazdasági ismereteinek bővítése, hiszen a szervezők azt vallják, hogy a megszerzett tudást a fiatalok felnőttként is hasznosíthatják, általa könnyebben boldogulnak majd a gazdaság világában.

A szervezők egyúttal azt is remélik, hogy a verseny révén egyre több diák kap kedvet ahhoz, hogy továbbtanuljon a magyar állam által kiemelten támogatott Sapientia EMTE gazdasági szakjain. Kétfordulós vetélkedő A verseny menetéről sajtótájékoztatón számoltak be a szervezők hétfőn. Elmondták, a vetélkedő továbbra is kétfordulós: először egy dolgozatot kell készítsenek a csapatok, ennek beküldése tulajdonképpen a jelentkezés. Ezt november 6-ig tehetik meg. A dolgozatok értékelését követően a legjobban teljesítő 16 csapat bekerül a második fordulóba.

A második fordulóban a Sapientia egyetemen egy esettanulmányt kell végezzenek a továbbjutott csapatok: egy székelyföldi vállalkozás valós, aktuális problémáira kell megoldást találniuk. A döntőt november 17–19. között szervezik meg.

Pozitív hozadékok

Tánczos Levente-József, a felsőoktatási intézmény üzleti tudományok tanszékének oktatója kiemelte, a vetélkedő első fordulójának tematikája a családi vállalkozások, e témakört kell körbejárniuk beküldött dolgozataik révén a jelentkezőknek. Farkas Balázs, Magyarország Csíkszeredai Főnkonzulátusának megbízott vezetője kihangsúlyozta, a verseny fő célja a pénzügyi tudatosság nevelése a diákokban. Demeter Attila, az OTP Bank Románia munkatársa szerint számos pozitív hozadéka van a vetélkedőnek – mind a jelentkező diákok, mind az egyetem számára –, amelyet az OTP Bank már a kezdetektől fogva támogat. További részletek a vetélkedőről a penzidomar.ro oldalon találhatók.

Eseménynaptár

2019. szeptember

KeSzCsSzVa
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30