Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Sajtónak / Rólunk írták /

Ráduly Róbert Kálmán polgármesternek ajánlották fel a szaladást

Több mint félezren csatlakoztak a Sapientia EMTE Hallgatói Önkormányzata által szervezett, Haladjunk együtt nevet viselő tömegszaladáshoz szerdán délelőtt Csíkszeredában.

forrás: szekelyhon.ro

 

HaladjunkEgyutt_b

A Sapientiás Egyetemi Diáknapok részeként immár ötödik éve rendezték meg az egészséges életmódra, sportolásra felhívó rendezvényt, melyen Csíkszereda fiataljai, kisiskolásoktól egyetemi hallgatókig egyaránt lefutották a négy kilométeres szakaszt. Bár a Szabadság téren alig százan vágtak neki a távnak, idő közben több óvodai és iskolai csoport is csatlakozott a futókhoz, a Petőfi utcában már több százan szaladtak, a központi parkba már több mint félezren értek célba.

A szervezők kaláccsal, vízzel és emléklappal várták a szaladókat. András Előd, a hallgatói önkormányzat elnöke érdeklődésünkre elmondta, hogy 600 emléklapot nyomtattak és alig néhány maradt meg, így a résztvevők száma 550-600 közöttire tehető.

Mivel idén Csíkszereda polgármestere, Ráduly Róbert Kálmán nem tudott jelen lenni a rendezvényen, amelyen az elmúlt évek során fővédnökként szaladt az élen, a hallgatói önkormányzat az idei futást neki ajánlotta fel. A figyelemfelkeltő akcióba évről-évre bekapcsolódik Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa és Hargita Megye Tanácsa is, az idei megmozduláson a résztvevők között felfedezhettük Zsigmond Barna Pál főkonzult és Borboly Csaba megyeitanács-elnököt is.

Eseménynaptár

2019. szeptember

KeSzCsSzVa
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30