Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Sajtónak / Rólunk írták /

Reusita a cercetatorilor romani: Au descoperit doua bacterii care lupta cu poluarea II.

Cercetatorii romani au descoperit noi metode pentru a combate poluarea: e vorba de bacterii care pot ajuta la neutralizarea unor factori daunatori din mediul inconjurator.

sursa: ziare.com

Experimentele au fost derulate la Miercurea Ciuc si s-au folosit capcanele microbiologice, o metode inovativa, informeaza TVR.

Oamenii de stiinta de la Universitatea Sapientia au descoperit una dintre bacterii in Lacul Ursu din Sovata. Aceasta poate fi folosita pentru biodegradarea unor hidrocarburi.

Cea de a doua a fost descoperita intr-o groapa de gunoi, tocmai de aceea este foarte rezistenta la radiatii ultraviolete si radioactive. Aceasta va putea fi folosita la purificarea lichidului ce rezulta din deseuri.

Cercetarile lor sunt cu atat mai importante cu cat e foarte greu sa cultivi si sa inmultesti bacteriile in laborator, pentru ca au nevoie de conditii asemanatoare mediului din care provin.

Pana acum, doar unu la suta dintre bacteriile de pe glob, adica 12.000 de specii, au putut fi cultivate in conditii de laborator si studiate, iar asta inseamna ca in jur de 1 milion sunt bacterii necunoscute din punct de vedere stiintific.

Pana acum, in Romania au fost descoperite doua specii bacteriene noi pentru stiinta: o specie din lacul sarat Teleaga din Prahova si doua specii din Pestera de la Movile din judetul Constanta.

Eseménynaptár

2019. május

KeSzCsSzVa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031