Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Sajtónak / Rólunk írták /

Sapientia EMTE egyetemi felvételi tájékoztató körút - Gyergyóba és Ditróba is ellátogatnak

A #sapiverzum mottó jegyében indul a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem (EMTE) 2017-es egyetemi felvételi tájékoztató körútja 2016. november 14-én, hétfőn.

forrás: gyindex.ro

A november 25-ig tartó kéthetes körút során több mint száz erdélyi középiskolába látogatnak el háromfős, Sapientiás csapatok, akik a végzős diákoknak mutatják be a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemet és a 2017-es egyetemi felvételi kínálatot. A körutat az idén is a hallgatókkal közösen szervezik és bonyolítják le – hiszen a diákok a leghitelesebb képviselői az egyetemnek, – illetve megpróbálják hatékonyabbá, élvezhetőbbé tenni a középiskolákban töltött időt.

egyetem hazhoz jon

A felvételi kampány részeként már hagyománnyá vált, Az egyetem házhoz jön tájékoztató körút 2016. évi őszi kiadása arra a koncepcióra épül, hogy a Sapientiára felvételt nyert hallgató amellett, hogy magyar nyelvű, minőségi és alkalmazható tudás birtokába jut, egy családias, barátságos és összetartó atmoszférájú diákközösség részese lehet. Ezt a közösséget a szintén magyar nyelvű, hallgatóközpontú adminisztráció is segíti abban, hogy optimális körülmények között koncentrálhasson a tanulmányaira. Ezt a felsőoktatási univerzumot kínálja a Sapientia EMTE, ezt a több mint egyetem életérzést hivatott kifejezni a #sapiverzum mottó. 

A korábbi kiadásokhoz hasonlóan a rajtoló felvételi tájékoztató körút keretében is olyan találkozási alkalmat kívánnak teremteni a középiskolai diákok számára, ahol közvetlenül a Sapientia EMTE hallgatóitól tájékozódhatnak és kaphatnak választ az egyetem szakkínálatával és felvételi kritériumaival kapcsolatos kérdéseikre. A népszerűsítő akció során a három oktatási helyszínt - Kolozsvári Kar, Csíkszeredai Kar, Marosvásárhelyi Kar - 18 önkéntes diák képviseli. 
A pontos helyszíneket megtalálják itt: http://ghtk.csik.sapientia.ro/hu/hirek/startol-a-sapientia-emte-egyetemi-felveteli-tajekoztato-korutja

Eseménynaptár

2019. május

KeSzCsSzVa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031