Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Sajtónak / Rólunk írták /

Sapientia Tusványoson

A Sapientia Erdély Magyar Tudományegyetem mindhárom karával idén ismét részt vesz a XXVII. Bálványosi Nyári Szabadegyetemen és Diáktáborban. „Zoom a részletekre” mottóval négy napon keresztül próbálja népszerűsíteni az akkreditált magyar felsőoktatási intézmény magát a táborozók köreiben.

forrás: sovidek.tv

A négy nap alatt az érdeklődők láthattak vulkánkitörést és stand-up comedy-t is. 
A Sapientia Erdély Magyar Tudományegyetem Erdély legnagyobb magyar fesztiváljára minden évben kilátogat, hogy látványosan és viccesen vigye közel az intézményt a lehetséges egyetemistákhoz. A szokásos szórólapozás helyett a 27. Tusványoson a Sapientia választ adott többek között arra is, hogy mi az a hálózattudomány és hogy mit kell felvenni egy fesztiválra, egy esküvőre vagy esetleg egy állásinterjúra. Megtudhatták az érdeklődők, hogy hazudnak-e a politikusok és, hogy hogy lehet a semmiből egy vulkánkitörést létrehozni.
A kísérletet dr. Mara Gyöngyvér egyetemi docens vezette. A helyszínen a csíkszeredai kar kommunikációs felelősét kérdeztük az általuk szervezett változatos programokról.
A Tusványoson az éves részvétel előre segíti a három intézmény közötti egységet, valamint családiasan, baráti hangulatban mutatja be a romániai magyar felsőoktatási intézményeket, tette hozzá Adél. András Előd(00039 vágókép) az Erdélyi Humorfesztivál legújabb felfedezettje is megnevettette az érdeklődőket. A szervezők meg mindeközben a szárazjéggel ellátott gőzölgő és füstölgő limonádéval kínálták meg a bátrabbakat. A 27. Tusványosról részletes beszámolót a július utolsó hír-hétvégéjében láthatnak az érdeklődők.

 

Szerkesztő: Dósa Medárd
Operatőr: Kulcsár Hunor, Hajdú Attila

Eseménynaptár

2019. szeptember

KeSzCsSzVa
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30