Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Sajtónak / Rólunk írták /

Székelyudvarhelyi győzelemmel ért véget a Pénzidomár pénzügyi és gazdasági vetélkedő

Székelyudvarhelyi győzelemmel ért véget az idei Pénzidomár pénzügyi és gazdasági vetélkedő, amelyet immár harmadik alkalommal szervezett meg a Sapientia EMTE csíkszeredai Gazdaság- és Humántudományok Kara, a Bölöni Farkas Sándor Szakkollégium, az OTP Bank Románia és Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa. A legmagasabb pontszámot a döntőben a Baczkamadarasi Kis Gergely Református Gimnázium GazdÁszok nevű csapata kapta.

forrás: erdely.ma

Negyvenkét csapat részvételével zajlott idén novemberben a Pénzidomár pénzügyi és gazdasági vetélkedő, amelynek célja bővíteni a középiskolások pénzügyi és gazdasági ismereteit annak érdekében, hogy felnőttként könnyebben boldoguljanak a gazdaság világában. 

A döntőre november 21-23. között került sor Csíkszeredában, ahová 12 csapatot vártak. Az esettanulmány a székelykeresztúri tejfeldolgozó üzem működéséről szólt. A diákoknak többek között olyan kérdésekre kellett válaszolniuk, hogy egyetértenek-e a termékek márkanév-váltásával (a termék neve nemrég változott Târnalactról Keresztúrira, és része lett a Gobé termékcsaládnak), illetve hogyan ösztönöznék a helyi tejtermelő gazdákat a kész termék megvásárlására. 
 

A verseny döntőjében szigorú zsűri értékelte a tanulók bemutatóit: Marschal István, a Gyermelyi Tészta Románia ügyvezetője, Szávuly Attila, a keresztúri tejgyár ügyvezetője, Farkas László az OTP Románia csíkszeredai fiókvezetője, Lázár Ede, a Sapientia EMTE Gazdaság- és Humántudományok Kar dékán-helyettese, Hidvéghi Balázs, a Magyar Nemzeti Bank képviselője és Zsigmond Barna Pál főkonzul. 

A versenyt idén a székelyudvarhelyi Baczkamadarasi Kis Gergely Református Gimnázium csapata nyerte, díjként a Richter Gedeon által felajánlott táblagépeket vihették haza. Második helyen a gyergyószentmiklósi Salamon Ernő Gimnázium csapata, a Cashflow végzett, akik fejenként egy-egy 500 lej értékű vásárlási utalványt, az OTP Bank Románia által biztosított ajándékokat és könyvcsomagot kaptak – utóbbit Hargita megye Tanácsa ajánlotta fel számukra. Harmadik helyen a brassói Áprily Lajos Főgimnázium csapata, a Smarties végzett, ők egy-egy 300 lej értékű vásárlási utalványt, OTP-s ajándékokat és könyvcsomagot kaptak. A felkészítő tanároknak, a tavalyi évhez hasonlóan, a Gyermelyi Tészta Románia adott ajándékcsomagot, megköszönve fáradságos munkájukat.
 

Eseménynaptár

2019. szeptember

KeSzCsSzVa
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30