Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Sajtónak / Rólunk írták /

Tanévnyitót tartottak ma a csíkszeredai Sapientián

Tanévnyitót tartottak ma a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem csíkszeredai karán.

forrás: marosvasarhelyiradio.ro

Csíkszeredában idén 16. alkalommal tartottak egyetemi tanévnyitót, az ünnepségen többek között Zsigmond Barna Pál, Magyarország csíkszeredai főkonzulja, Barti Tihamér, a Hargita megyei Tanács alelnöke, Ráduly Róbert Kálmán, Csíkszereda polgármestere, és Makó Zoltán, a csíkszeredai kar dékánja mondott ünnepi beszédet.

Az elsőéveseket András Előd, a Hallgatói Önkormányzat elnöke köszöntötte, az elsőévesek nevében pedig Mándoki Bernadett köszönte meg a bizalmat. A köszöntőbeszédek után dr. Makó Zoltán dékán vezetésével az elsőévesek ünnepélyes esküt tettek, majd Csapai Árpád római katolikus- és Szatmári Ingrid református lelkész mondott imát, a tanévnyitót pedig a magyar és a székely himnusz eléneklésével zárták. A tanévnyitót követően értékes ajándékot vehetett át az egyetem.

A csíkszentsimoni Csíki Sör Manufaktúra és a miskolci Zip Technologies közös felajánlásaként az egyetem Élelmiszertudományi Tanszéke egy 50 ezer euró értékű mikro sörfőző-berendezéssel lett gazdagabb. Az átadón Lénárd András, a Csíki Sör Manufaktúra tulajdonosa azt mondta: „úgy tűnik, hogy mi adunk ajándékot az egyetemnek, de az igazi ajándékot mi kaptuk, mivel amit segítésnyújtásként az elmúlt két és fél évben az egyetemtől kaptunk, az sokkal több, mint ez a csekély hozzájárulás″. A berendezés tárolására szánt terem bejárata melletti falon emlékplakettet lepleztek le, ezt az ajándékozó tiszteletére állítottak.

Eseménynaptár

2019. március

KeSzCsSzVa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031