Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszeredai Kar – csik.sapientia.ro

sapientia.ro

Főoldal / Sajtónak / Rólunk írták /

Taroltak az udvarhelyi középiskolások

Gazdasági téren mérték össze tudásukat azok a középiskolás diákok, akik a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Csíkszeredai Karának Brandstorm vetélkedőjére jelentkeztek. Az ötvenkét csapatból húsz került döntőbe, az udvarhelyiek két első, egy harmadik, egy negyedik, valamint egy különdíjat hoztak haza.

forrás: szekelyhon.ro

„Egy marketingkommunikációs szemináriumon született a Brandstorm ötlete, melynek nevét is a diákok találták ki, a brainstorming és a brand szavak kombinálásával. A Brandstorm marketingkommunikációs vetélkedőt középiskolásoknak hirdettük meg. Különlegessége abban áll, hogy valóságos feladatok megoldását vártuk a versenyzőktől. Amennyiben ezek a megoldások elnyerik partnereink tetszését, felhasználják azokat kommunikációs tevékenységük során” – magyarázta Szőcs Attila, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Csíkszeredai Karának oktatója. Minden feladat esetében meghirdettek egy fődíjat, így a részvevőknek esélyük volt több díjat is megnyerni. A vetélkedő szombati döntőjén hat csapatot jutalmaztak, összesen 6000 lej értékben.

Két első és egy harmadik helyezést ért el a vetélkedőn a Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégium három diákjából összeállt Eurászok csapat, és összesen 1400 lej pénzdíjjal tért haza. Tréfán Orsolya és Bardóczi Beáta a természettudományok osztály végzős évfolyamán tanul, a nyereményt valószínűleg az utolsó évi költségekre fordítják. Kiss Mihály, aki jelenleg tizenegyedikes a teológia szakon, pragmatikusabb: „ha elköltöm, elmegy, ha befektetem, nyerek rajta, még ha csak kicsit is” – mondta.

A csapat nem először dolgozik együtt, hiszen tavaly ősszel már közösen harmadikok lettek a Pénzidomár vetélkedőn. Véleményük szerint az első helyezéseket annak köszönhették, hogy a cégek, amelyeknek reklámfilmet, logóterveket, márkaneveket kellett kitalálniuk, értékelték költségkímélő, hatékony, ugyanakkor frappáns ötleteiket. Úgy gondolják, prezentációikon van még mit csiszolniuk, a harmadik helyezés is ezt bizonyítja.

„Minden ilyen megmérettetés nagyon fontos, mert az iskolában nem nagyon van lehetőség és idő ötleteik, véleményük, kreativitásuk érvényesítésére. Látom rajtuk az óriási fejlődést: az elsőn ijedtükben nem tudták, melyik világrészen vannak, most már sokkal magabiztosabbak voltak” – vélte felkészítő tanáruk, Lőrincz Edit.

Különdíjat és ezzel járó laptopot a Tamási Áron Gimnázium M&S Solutions nevű, Mag Róbert és Schram István tizenegyedikes diákokból álló csoportja kapott, negyedik helyezett pedig a Benedek Elek Pedagógiai Líceum és a Tamási Áron Gimnázium közös, MarketING nevű csapata lett. Boros Ábel és Sebestyén Tamás egy előző versenyen még vetélytársak voltak, azonban egy nyári gyakorlat összekovácsolta őket, így a Brandstormra már együtt jelentkeztek – tudtuk meg Dimén-Varga László felkészítő tanártól.

„Alapos és profi munkát végeztek, olyan logótervvel álltak elő, amellyel kapcsolatban még a zsűrinek is kis kételye támadt, hogy teljes mértékben ők készítették-e. Büszkék lehetnek magukra, hogy olyan tervet készítettek, amely túlmutat a középiskolások színvonalán” – értékelte a diákok munkáját tanáruk.

Eseménynaptár

2019. május

KeSzCsSzVa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031